Generació Z

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

La Generació Z designa la generació de joves nascuts els anys 90 i l'actualitat i rep el nom per seguir cronològicament a la generació Y,[1] amb la qual comparteix la majoria de trets (de fet hi ha persones que poden ser adscrites indistintament a qualsevol de les dues). Sovint se'ls coneix com a nadius digitals, per l'ús intensiu de les TIC des dels primers anys de vida, ús que s'accentua en arribar a l'adolescència i que té un fort component social, a diferència del predomini dels videojocs d'altres generacions (d'aquí l'èxit del Facebook o programes que permet enviar missatges de text gratuïts).

Com a trets positius psicològics, els estudiosos destaquen la capacitat per aprendre noves tècniques, treballar en equip i mostrar-se flexibles, així com la igualtat entre gèneres. Negativament, destaquen per la incapacitat per mantenir l'atenció durant períodes de temps perllongats, pel menor valor atorgat a l'educació o la cultura i per la menor implicació en causes col·lectives polítiques.

La Generació Z ha sigut la generació amb la oportunitat de provar el Mètode d'ensenyament BYOD i les persones d'aquesta generació tenen fama de tenir més coneixements sobre les noves tecnologies.

Referències[modifica]