Genetta poensis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Geneta reina)
Infotaula d'ésser viuGenetta poensis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Dades insuficients
UICN136435 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreCarnivora
FamíliaViverridae
GènereGenetta
EspècieGenetta poensis Modifica el valor a Wikidata
Waterhouse, 1838
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Genetta poensis és el nom d'una espècie de mamífer carnívor de la família dels vivèrrids.[1] Sovint és considerada coespecífica amb la geneta pardina.

Descripció[modifica]

Els deu exemplars coneguts tenen una longitud mitjana del cos de 60,2 cm, una longitud de la cua de 41,5 cm i un pes de 2 a 2,5 kg, amb un cos robust. El pelatge curt i aspre presenta una coloració que va del gris groguenc al groc. Les bandes del coll no estan clarament definides. La banda dorsal és fosca i comença darrere de les espatlles. Les taques són fosques i es fonen en diferents punts del cos. La cara té una màscara ben marcada amb taques blanques per sobre i per sota dels ulls i una línia fosca prima i vertical fosca al musell. Les orelles tenen una base ampla i són lleugerament arrodonides. La cua és peluda i té de quatre a sis anells brillants. La meitat proximal de la cua és fosca. Les potes davanteres i posteriors tenen taques. Les potes tenen taques a la part superior i són fosques a la part inferior fosca.

Distribució, hàbitat i comportament[modifica]

Es distribueix a l'oest de l'Àfrica central, prop de l'equador. Habita les selves tropicals de Libèria, Costa d'Ivori, Ghana, Bioko i la República Democràtica del Congo.[1]

Sobre la seva forma de vida pràcticament no se sap res.

Estat de conservació[modifica]

La UICN classifica Genetta poensis a la categoria DD (Dades deficients). Per tant, calen noves expedicions per a determinar l'estat de la població.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 (anglès) (anglès) Genetta poensis. UICN 2009. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, 2009. UICN, edició 2009, consultada el 17 agost 2009.

Bibliografia[modifica]

  • (anglès) Don E. Wilson, Russell A. Mittermeier (editors): Handbook of the Mammals of the World. Volume 1: Carnivores. Lynx Edicions, 2009, ISBN 978-84-96553-49-1.
  • (anglès) Donovan Reginald Rosevear: The Carnivores of West Africa. Trustees of the British Museum (Natural History). London 1974:S. 212–214 (Online)

Enllaços externs[modifica]