Georg Leibbrandt

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGeorg Leibbrandt

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement5 setembre 1899 Modifica el valor a Wikidata
Tsebrykove (Ucraïna) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort16 juny 1982 Modifica el valor a Wikidata (82 anys)
Bonn (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
President del Tribunal del Poble
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar, jutge, polític Modifica el valor a Wikidata
OcupadorMinisteri del Reich dels Territoris Ocupats de l'Est, section chief (en) Tradueix (1941–1943) Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Nacionalsocialista Alemany dels Treballadors (1933–) Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Carrera militar
Branca militarKriegsmarine Modifica el valor a Wikidata
Rang militarsoldat Modifica el valor a Wikidata
ConflicteSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansGottlieb Leibbrandt (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Georg Leibbrandt (5 de setembre de 189916 de juny de 1982, acadèmic i polític a l'Alemanya Nazi.

Biografia[modifica]

Leibbrandt va néixer a una família d'ètnia alemanya a Torosovo (també anomenada Hoffnungsfeld), prop d'Odessa al districte de Zebrikovo a Ucraïna. De ben jove emigrà a Alemanya per estudiar.

El 1918 estudià teologia a Alemanya, amb assignatures de filologia i història. El 1927 rebé el doctorat. Viatjà extensivament per la Unió Soviètica el 1926, 28 i 29. Durant les seves visites es presentà indistintament com a doctor en filosofia, estudiant de post-grau, professor d'història de la Universitat de Leipzig i com a empleat de l'Institut d'Estudis Alemanys (Deutsches Ausland Institute) de Stuttgart. Els propòsits reals de les seves visites eren estudiar la història del desenvolupament de les colònies alemanyes a la regió costanera del mar Negre i la recerca d'informació històrica. Com a resultat, publicà un llibre sobre el tema a Alemanya.

Leibbrandt també tenia talent pels idiomes i, gràcies a una beca Rockefeller li permeteren seguir els estudis a París i als Estats Units entre 1931 i 1933. Mentre que estava als Estats Units va mantenir el contacte amb els alemanys originaris de Rússia i que havien emigrat a Amèrica.

El Partit Nazi[modifica]

Leibbrandt acceptà una invitació d'Alfred Rosenberg el 1933 per tornar a Alemanya, unint-se al Partit Nazi. Va ser nomenat director de la Divisió Est de l'Oficina de Política Estrangera del NSDAP. Leibbrandt també s'encarregà de la propaganda anti-soviètica i anticomunista. Quan el 1941 s'inicià la invasió de la Unió Soviètica i es creà el Ministeri dels Territoris Orientals Ocupats, el Dr. Leibbrandt va ser l'escollit per Rosenberg per dirigir el Dpeartament Polític. Així, Leibbrandt esdevingué l'enllaç pers ucraïnesos, caucasians, russos i d'altres grups d'emigrats.

Leibbrandt i Alfred Meyer van assistir a la Conferència de Wannsee el 1942, representant al Ostministerium. L'estiu de 1943, per motius desconeguts, cessà dels seus deures al Ministeri i s'uní a la Kriegsmarine.

La postguerra[modifica]

Leibbrant va restar empresonat pels Aliats entre 1945 i maig de 1949. Va ser acusat amb estar involucrat amb l'Holocaust el gener de 1959 pel Landgericht de Nuremberg.

Al període de postguerra, tornà a Amèrica i tornà als seus estudis sobre els russos alemanys, contribuint com a expert a l'Associació d'Alemanys Russos (la Landsmannschaft der Deutschen aus Russland), fins a la seva mort a Bonn el 16 de juny de 1982.

A la pel·lícula del 2001 de HBO La Solució Final (Conspiracy), Leibbrandt va ser interpretat per Ewan Stewart.

Enllaços externs[modifica]