George Washington Memorial Parkway

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
George Washington Memorial Parkway
Casa Clara Barton
la Clara Barton Parkway a Maryland
La GW Parkway al comtat d'Arlington (Virgínia) i el Pont Key, i la Clara Barton Parkway a Maryland
Nivell de protecció: Autopista enjardinada i els seus parcs i monuments associats d'administració nacional
País: Estats Units Estats Units
Localització:

Virgínia Virgínia Maryland Maryland

Washington, D.C. Districte de Colúmbia
Data de creació: 1931 autoritzada, 1933 transferida al NPS
Administració: Servei de Parcs Nacionals (NPS)
Contacte: NPS: George Washington Memorial PKWY
Modifica dades a Wikidata

La George Washington Memorial Parkway (la "Via Parc" o Avinguda Commemorativa a George Washington) és una autopista enjardinada que és mantinguda pel NPS o el Servei de Parcs Nacionals dels Estats Units. Es considera una de les gairebé 400 unitats oficials d'aquesta mateixa entitat. L'autopista del mateix nom, que els automobilities diuen simplement "GW Parkway," es troba principalment a Virgínia del Nord, tot i que una petita secció del nord-oest de l'Arlington Memorial Bridge passa per sobre de l'Illa Colúmbia que forma part del Districte de Colúmbia. Hi ha dues seccions separades de l'autopista a Virgínia unides pel Washington Street (el "Carrer Washington" o la Ruta Estatal 400), una ruta arterial que travessa la ciutat d'Alexandria (Virgínia). Una tercera secció d'aquesta unitat, que es diu Clara Barton Parkway, es troba al costat oposat del riu Potomac dins del Districte de Colúmbia i el comtat de Montgomery a l'estat de Maryland. Una quarta secció es va proposar a Fort Washington (Maryland) però no es va construir mai.

Aquesta autopista (o més aviat xarxa d'autopistes) es constitueix una unitat oficial del NPS com que passa per zones verdes i uneix diverses instal·lacions del Servei de Parcs Nacionals dins de la zona urbana de la capital nacional dels Estats Units. Confusament, la ruta verda com una unitat administrativa del Servei de Parcs Nacionals, amb la seva seu al Turkey Run Park a McLean (Virgínia), gestiona altres àrees que es consideren unitats separades. Així mateix administra diversos monuments, parcs i senders que formen parts integrals de la unitat com a tal.

Història administrativa i zones protegides[modifica]

L'autopista es va autoritzar el 1930 i es va transferir al NPS el 1933. El 1989 l'autopista a Maryland va rebre el nom Clara Barton Parkway per a commemorar la fundadora de la Creu Roja Nord-americana i diferenciar les seccions de l'autopista en els dos costats del riu Potomac. La unitat també administra aquestes funcions i àrees del Servei de Parcs Nacionals:

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: George Washington Memorial Parkway Modifica l'enllaç a Wikidata