Giovanni Nicolò Mezzogori

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGiovanni Nicolò Mezzogori
Biografia
Naixement1580 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Mort1623 Modifica el valor a Wikidata (42/43 anys)
Comacchio (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mestre de capella Duomo di San Cassiano (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsGirolamo Belli Modifica el valor a Wikidata

Giovanni Nicolò Mezzogori (Comacchio, Emília-Romanya, 1580 - 1623) fou un compositor italià del Barroc.

No es troba res exacte sobre l'ascendència i les condicions socials de la seva família. Les etapes i els personatges de la seva carrera i la composició eclesiàstica es dedueixen de nou obres musicals, però, les dates publicades entre 1611-1623 preparats pels editors de Venècia i en general acompanyada de cartes d'informació doviziose amb dedicatòria.

Es remunta a 1611 eel primer llibre de concerts sagrats a dos, i tres articles, impresos -com els tres següents- de Ricciardo Amadino i que comprèn trenta-sis motets on es practica gairebé totes les combinacions de registres vocals, en un escrit sovint omoritmica però animada per senyals imitatives i passatges Vocalise: aquests estils de protosecentesca pràctica ordinària després es troben amb l'estabilitat en la poètica de Mezzogorri.

Aquesta primera obra porta una dedicatòria a monsenyor Orazio Giraldi, bisbe de Comacchio, a la qual l'autor atribueix molts, et non vulgars favors [...] per sobre de mi no dirà dispersos, però va ploure en els anys de l'edat [...?] més verd va passar al seu servei, i fins i tot el posterior nomenament a la descripció del lloc i mestre de capella de la catedral comacchiesa.

Reculls de publicacions de Mezzorori: Missa. Motetti e un Miserere a quattro voci (Venècia, 1614): La celeste sposa, terzo degli concerti con mottetti (Venècia, 1616), Salmi festivi vespertini concertati a quattro voci (Venècia, 1623), etc.

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]