Giuseppe Altobello

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGiuseppe Altobello
Biografia
Naixement(it) Giuseppe Carlo Emilio Altobello Modifica el valor a Wikidata
4 novembre 1869 Modifica el valor a Wikidata
Campobasso (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort9 novembre 1931 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Campobasso (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómetge, zoòleg, escriptor, poeta, ornitòleg Modifica el valor a Wikidata
Obra
Abrev. zoologiaAltobello Modifica el valor a Wikidata

Giuseppe Altobello (Campobasso, 1869 - Campobasso, 1931) fou un metge, naturalista i zoòleg italià conegut principalment per la descripció i l'estudi d'animals que habitaven els Apenins com Canis lupus italicus i Ursus arctos marsicanus. Cirurgià en realitat de professió des de ben jove demostrà una passió per la naturalesa i el senderisme que el duria a investigar la fauna que poblava la serralada dels Apenins en especial les dues espècies anteriorment mencionades, anotant les diferències o particularitats que les distingien de les que habitaven altres llocs europeus. Centrà la seva investigació en les regions dels Abruços i Molise,[1] a la zona centre-sud d'Itàlia, estudiant-ne els mamífers, insectes i ocells.[2] Com a curiositat també escrigué alguns poemes i sonets en el dialecte propi de Molise, amb el pseudònim Ming Cunzulette.

Referències[modifica]

  1. G. Lepri, La fauna, a Il Parco nazionale d'Abruzzo, editat per G. Acerbo i Erminio Sipari, Secció de Roma del Club Alpino Italiano, Roma 1933, pàg. 60-75.
  2. G. Altobello, Le piuma e la loro struttura. Appunti di ornitologia, Tip. Colitti, Campobasso 1904; Idem, Saggio di ornitologia italiana: i rapaci, con speciale riferimento all'Abruzzo ed al Molise, Tip. Tirelli, Acqui 1920.