Golden Axe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Golden Axe (videojoc))
Golden Axe

Publicació
23 desembre 1989 Modifica el valor a Wikidata
Gènerebeat 'em up Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
Sistema operatiuiOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaZX Spectrum, DOS, Amiga, Atari ST, Commodore 64, Amstrad CPC, Sega Mega Drive, TurboGrafx, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360, Xbox, PlayStation Portable, Windows, iOS, macOS i Linux Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador i mode cooperatiu Modifica el valor a Wikidata
Formatdistribució digital i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradacontrolador de videojoc i pantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Sega i Sega Wow (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorVirgin Interactive Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorMakoto Uchida (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorSteam, Nintendo eShop, PlayStation Now, App Store i PlayStation Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI

Més informació
MobyGamesgolden-axe Modifica el valor a Wikidata
Steam34276 Modifica el valor a Wikidata

Archive.org: msdos_Golden_Axe_1990
Sèrie: Golden Axe (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Golden Axe (que en anglès significa literalment Destral daurada) és un videojoc creat per Sega el 1989. El joc es desenvolupà originalment per ser executat a la placa arcade system 16, tot i que també va gaudir de versions a la Master System, Mega Drive i d'altres videoconsoles el 1990.

El joc original permet jugar en mode d'un jugador o de dos jugadors.

Gènere[modifica]

El gènere de Golden Axe, si bé conté elements típics del rol, no pot ser qualificat estrictament com a tal, ja que és lineal i no hi ha vertaderes opcions quant al desenvolupament de l'aventura. És un joc d'acció en què l'objectiu és lluitar amb espasa i bruixeria.

Continguts del joc[modifica]

El videojoc s'ambienta en una edat mitjana fantàstica en què un brivall anomenat Death Adder aterreix els habitants del regne d'Iúria i ha segrestat la princesa i el rei. Es pot triar entre tres personatges diferents per començar l'aventura del rescatament: Ax Battler, que és un humà musculós d'aspecte similar a Conan; Tyris Flare, que és una amaçona, i Gilius Thunderhead, un nan que duu una destral (daurada a la versió original del joc). Tyris és el personatge que posseeix la màgia més espectacular, Gilius no posseeix gairebé res de màgia, però té una resistència envejable i dots de combat, i el personatge d'Ax és més equilibrat, ja que té tant capacitats de màgia com de combat.

La mecànica del videojoc és simple: a mesura que s'avança per un terreny (generalment amb forma d'animal gegant) es produeixen diverses trobades:

  • Els innocents parlen en animacions durant les quals només es pot escoltar el que diuen. En altres ocasions fugen dels enemics sense que s'hi pugui interaccionar.
  • Els enemics sorgiran per posar fi a la vida dels personatges.
  • Petits follets de diversos colors corren al llarg de la pantalla amb un sac a l'esquena i es pot colpejar-los per obtenir-ne una poció màgica que deixen caure de llurs sacs. A les pantalles de bonus (entre combat i combat) aquests follets (en funció de llur color) també poden deixar caure menjar, que fa recuperar la salut dels personatges.
  • Dracs o d'altres animals mítics amb cap d'ocells, que solen aparèixer amb els enemics.