Gonçal González i Moré

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGonçal González i Moré
Biografia
Naixement5 d'agost de 1887
Barcelona
Mortgener 1961
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómúsic

Gonçal González i Moré (Barcelona, 5 d'agost de 1887 - Barcelona, gener de 1961),[1] fou un guitarrista i compositor, deixeble de Joan Nogués Pon.[2] Oferia periòdicament, concerts a Barcelona amb obres de Ferran Sor, Dionís Aguado, Francesc Tàrrega i compositors del seu temps, com Miquel Mas Bargalló i el mateix Nogués Pon o Alfred Romea (els dos deixebles de Mas Bargalló). El 9 d’abril de 1930 va participar com a guitarrista il·lustrat a la conferència sobre la història de la guitarra donada per Trinitario Martí Ferret al saló Gewerkchaftsgunda de Barcelona.

Ha publicat un Andante sentimental i una Barcarola, obres classificades com “de gust fi i ben guitarrístiques”, qui afegiria a més que “la seva periòdica actuació a Ràdio Barcelona és ben interessant, que serveix de guia pels que determinaran cultivar aquest instrument en aquella capital tan reticent a la guitarra”.[3]

Referències[modifica]

  1. «esquela de D. Gonzalo González Moré». La Vanguardia, 21-01-1961, pàg. 22.
  2. «Sala Mozart - Gonzalo Gonzalez». La Vanguardia, 16-11-1920, pàg. 18.
  3. SUÁREZ-PAJARES, Javier «Gonzalez Moré, Gonzalo». Diccionario de la Música Española e Hispanoamericana. Madrid: SGAE, 1999-2002.