App Inventor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Google App Inventor)
App Inventor
Modifica el valor a Wikidata
Tipusentorn integrat de desenvolupament Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial2010 Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
nb183 Modifica el valor a Wikidata
Llicènciallicència MIT Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid Modifica el valor a Wikidata
Escrit enJava i Scheme Modifica el valor a Wikidata
Format de fitxer de lectura
Format de fitxer d'escriptura
Equip
Desenvolupador(s)Google, MIT Media Lab i Institut de Tecnologia de Massachusetts Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webappinventor.mit.edu (anglès) Modifica el valor a Wikidata

Google App Inventor és un entorn integrat de desenvolupament que permet crear aplicacions mòbils per al sistema operatiu Android. De forma visual i a partir d'un conjunt d'eines bàsiques, l'usuari va enllaçant un conjunt de blocs per crear l'aplicació. El sistema és gratuït i es pot descarregar fàcilment de la web. Les aplicacions fruit d'App Inventor estan limitades per la seva simplicitat, tot i que permeten cobrir un gran nombre de necessitats bàsiques en un dispositiu mòbil.

Història[modifica]

L'aplicació es va posar a disposició el 12 de juliol de 2010 i està dirigida a persones que no estan familiaritzades amb la programació amb ordinadors. En la creació d'App Inventor, Google es va basar en investigacions prèvies significatives en informàtica educativa. Va ser creada a mitjans del 2009 el professor Harold Abelson del MIT. Abans de sortir al mercat s'ha provat en diferents centres educatius i l'han utilitzat des de nens de 12 anys fins a llicenciats universitaris sense nocions de programació. L'agost de 2011 Google va anunciar que deixava de desenvolupar l'App Inventor i que deixaria de ser un producte de l'empresa per esdevenir un projecte de codi lliure. El projecte és allotjat i desenvolupat actualment al Center for Mobile Learning del MIT,[1] sota la direcció del seu inventor Hal Abelson conjuntament amb els professors Eric Klopfer i Mitchel Resnick.

Característiques[modifica]

Editor de blocs

L'editor de blocs de l'aplicació utilitza la llibreria Open Blocks de Java per crear un llenguatge visual a partir de blocs. Aquestes llibreries estan distribuïdes pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) sota la seva llicència lliure (MIT License). El compilador que tradueix el llenguatge visual dels blocs per a l'aplicació en Android utilitza Kawa com a llenguatge de programació, distribuït com a part del sistema operatiu GNU de la Free Software Foundation.[2]

Referències[modifica]

  1. «App Inventor at MIT». MIT Center for Mobile Learning. [Consulta: 22 setembre 2013].
  2. «Google Releases App Inventor for Android». Linux Magazine, 12-07-2010. [Consulta: 17 juliol 2012].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]