Grand Line

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Grand Line (primera meitat, "El Paradís")

La Grand Line (en japonés: 偉大なる海路, Idai Naru Kairo) És l'oceà més gran del món fictici del manga One piece. Aquest oceà es diferencia d'altres oceans gràcies a la seva corrent, situat a l'equador, travessa d'Est a Oest. En aquest mar només hi ha un sol continent (la Red Line, el qual també atravessa els altres oceans).[1] Se l'acostuma a dividir en dues parts, la primera no en té de nom, però molts pirates l'anomenen com a "Paradís", ja que comparada amb la segona part, s'assembla a un paraís; i la segona se l'anomena com a Nou Món, els unics que l'han explorat completament són la tripulació del rei dels pirates Gol D. Roger.

Log Pose

La Grand Line és l'oceà més perillós de tots, ja que divideix els quatre grans oceans que hi ha en One Piece, i això crea grans corrents marines, tempestes i diversos climes en les illes que hi ha en ella. Aquest oceà posseeix molta diversitat de peixos, plantes, arbres i animals autòctons.

Món One Piece

En aquesta zona hi ha molts canvis climatologics estranys, com el Calm Belt. En aquest oceà no hi ha cap corrent de vent, això fa quasi impossible la navegació dels mariners i pirates, els que entren en aquesta part, queden atrapats per sempre. En el Calm Belt, estan els peixos més ferotges de tot One Piece, els "Rei del Mar", els de l'armada fan servir Kairôseki per atrabessar el Calm Belt, ja que anul·la la seva posició.

En la Grand Line, l'ús de brúixoles és inútil, ja que no funcionen.[2] El que fan servir els navegants és el Log Pose, un estil de brúixola que els hi senyala a hon està situada la següent illa, però per això, han de passar primer un temps en l'illa. No sempre és el mateix temps per illa, és a dir, en una illa pot estar carregant 2 dies, mentre que en un altre, pot estar fins a un any.[3] També existeixen les Eternal Pose, aquestes sempre assenyalen la mateixa illa.[4]

Els Oceans[modifica | modifica el codi]

Hi ha quatre oceans a part de la Grand Line:[5]

East Blue[modifica | modifica el codi]

Aquest oceà és anomenat també com a mar de l'est. D'aquest mar és d'on parteixen els protagonistes de l'história i hon han nascut el Ruffy, el Zoro, la Nami i l'Usopp. Actualment, el Ruffy és el pirata amb la recompensa més gran provinent de l'East Blue. Aquest oceà té l'illa hon va néixer i morir Gol D. Roger, Loguetown.

North Blue[modifica | modifica el codi]

Aquest oceà se'l anomena també com a mar del Nord. D'aquest mar es sap que va néixer el Sanji, encara que ell cuinés en el East Blue. Es creu que els pirates més forts de tots provenen d'aquest mar. Les ulleres que l'Usopp va comprar a Loguetown eren l'últim model provinent del North Blue.

West Blue[modifica | modifica el codi]

Aquest oceà se'l anomena també com a mar de l'Oest. D'aquest mar es sap que van néixer la Nico Robin i el Brook. També alguns pirates del Barbanegra provenen d'allà, com el Lafftie.

South Blue[modifica | modifica el codi]

Aquest oceà se'l anomena també com a mar del sud. Es sap poca cosa d'aquest mar, cop per exemple que d'alla probé en Franki y Eustass Kidd.

Mite: All Blue[modifica | modifica el codi]

És el llegendari mar on es rumoreja que els quatre grans mars (East Blue, North Blue, West Blue i South Blue) es troben, cosa impossible, ja que estan dividits per la Red Line. Es diu que en aquest mar hi ha totes les espècies de peix provinent de tots els mars. És el somni de tot bon cuiner. El Sanji s'esforça per trobar aquest mar llegendari, és el seu somni. Es diu que es troba en la Grand Line.[6]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Oda, Eiichiro. «ヤルキマン·マングローブ». A: (en japanese). 51. Shueisha, September 2008 (One Piece). ISBN 978-4-08-874563-3. 
  2. Oda, Eiichiro. «記録指針». A: (en japanese). 12. Shueisha, February 2000, p. 116–117 (One Piece). ISBN 4-08-872822-X. 
  3. Oda, Eiichiro. «記録指針». A: (en japanese). 12. Shueisha, February 2000, p. 118 (One Piece). ISBN 4-08-872822-X. 
  4. Oda, Eiichiro. «大丈夫!!!». A: (en japanese). 13. Shueisha, April 2000, p. 98–99 (One Piece). ISBN 4-08-872863-7. 
  5. Oda, Eiichiro. «リヴァースマウンテン». A: (en japanese). 12. Shueisha, February 2000, p. 36 (One Piece). ISBN 4-08-872822-X. 
  6. Oda, Eiichiro. «その海の名は». A: (en japanese). 45. Shueisha, March 2007, p. 55–56 (One Piece). ISBN 978-4-08-874314-1. 

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]