Great Northern, Piccadilly and Brompton Railway

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióGreat Northern, Piccadilly and Brompton Railway
Dades bàsiques
Tipus entitat empresa ferroviària
Història
Fundació 1902
Successor London Electric Railway
Organització i govern
Seu central 
És propietat de Underground Electric Railways Company
Modifica dades a Wikidata
Mapa geogràfic de Great Northern, Piccadilly & Brompton Railway

Great Northern, Piccadilly and Brompton Railway (GNP&BR), també coneguda com a Piccadilly tube, fou una companyia de ferrocarril que es va establir el 1902 i que va construir una línia de metro de gran profunditat. GNP&BR estava formada per la fusió de dues companyies: Brompton and Piccadilly Circus Railway (B&PCR) i Great Northern and Strand Railway (GN&SR). A més també va incorporar part d'una ruta ideada per una tercera companyia, Metropolitan District Railway (MDR). L'empresa formava part del holding Underground Electric Railways Company of London Limited (UERL).

B&PCR i GN&SR es van constituir el 1896 i 1898 respectivament, però la construcció d'ambdós ferrocarrils es van posposar per falta de fons. El 1902 UERL, que ja controlava MDR, va prendre el control de B&PCR i GN&SR i aviat va incrementar els fons. Van intentar construir diferents rutes però la majoria foren desestimades pel Parlament del Regne Unit.

El 1906 GNP&BR va obrir la seva línia de 22 estacions al llarg de 14,74 km entre una estació terminal a l'oest, a Hammersmith, i una al nord a Finsbury Park.

L'estimació de la quantitat de passatger que hi hauria va ser molt optimista, en general a totes les línies de la UERL. Tot i les millores, integracions i cooperacions amb altres companyies del metro, finalment la CCE&HR fou escanyada financerament parlant. El 1933, com la resta de línies i empreses del metro van passar a mans públiques. Actualment els túnels i estacions de GNP&BR formen part del tram central de Piccadilly Line del metro de Londres.