Guiu I de Levis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Gui I de Levis)
Infotaula de personaGuiu I de Levis
Nom original(fr) Guy Ier de Lévis Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementc. 1180 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Mort1233 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (52/53 anys)
Activitat
Ocupaciópolític, aristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Rang militarcavaller Modifica el valor a Wikidata
ConflicteCroada Albigesa Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolLord of Mirepoix (en) Tradueix (1226–1233) Modifica el valor a Wikidata
FamíliaFamília Levis Modifica el valor a Wikidata
CònjugeGuiburge (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsGuy II de Levis (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesPhilip of Lévis (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Elisabeth (Isabelle) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Armes de la casa de Levis

Guiu I de Levis (1180-1233), va ser senyor de Mirapeis. Va participar en la croada contra els albigesos com a lloctinent del seu senyor Simó IV de Montfort. Guiu de Levis era de la casa de Levis. El seu pare, Felip de Levis va ser el fundador de la dinastia.

Casat amb Guiburge, tingué entre altres fills:

El 1209, responent a la crida a la croada llençada pel papa, es va posar sota les ordres de Simó de Montfort i va jugar una part activa en la croada albigesa. Participà en el setge de Besiers. Poc després Simó de Montfort li va atorgar la senyoria de Mirapeis, que es trobava entre els territoris conquerits pels croats dins del Llenguadoc. Gui de Levis va adoptar el sobrenom de maréchal de la foi (mariscal de la fe) o també maréchal de la croisade (mariscal de la croada).

El 1210, retrobem Guiu de Levis al setge de Tèrme i després al de Castellnou d'Arri el setembre de 1211. Particià també al setge de Bellcaire el 1216 i al de Tolosa, iniciat el setembre del 1217 i on Simó de Montfort hi trobà la mort.

El Tractat de Meaux-París de 1229 confirmà l'adjudicació del conjunt de possessions donades per Simó de Montfort 20 anys abans. L'article 15 preveu que la Terra del Mariscal sigui deixada a Gui de Levis. D'aquesta manera, va retrobar-se amb les possessions de la terre de Mirapeis i del País d'Olmes, vassalles del comte de Foix. Recolzant-se sobre aquesta acta, la casa de Levis s'establirà a la regió durant set segles.

El 1233 Guiu I de Levis mor. Va ser enterrat a l'abadia de Notre-Dame de la Roche de Lévis-Saint-Nom, que ell havia fundat.