gvSIG

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de programariGvSIG
Logo gvSIG.png
GvSIG screenshot.JPG
Versió estable 2.4
Escrit en Java
Plataforma Màquina Virtual Java
Tipus sistema d'informació geogràfica
Llicència GNU GPL
Més informació
Lloc web Web oficial
Modifica les dades a Wikidata

gvSIG és un programa de Sistema d'informació geogràfica (SIG) amb precisió cartogràfica. Permet accedir a informació vectorial i raster així com a servidors de mapes que acomplisquen amb les espeficicacions de OGC, la qual cosa fa de gvSIG una de les principals característiques respecte a altres SIG. De fet, té una important implementació de serveis OGC: WMS (Web Map Service), WFS (Web Feature Service), WCS (Web Coverage Service), i el Servei de Catàleg i el Servei de Nomenclàtor.

És desenvolupat en llenguatge de programació Java, funciona amb els sistemes operatius Microsoft Windows, Linux i Mac OS X, i fa servir llibreries estàndard de GIS reconegudes com Geotools o Java Topology Suite (JTS). Es distribueix sota llicència GNU GPL.

Entre els formats gràfics de fitxer més utilitzats, compta amb accés a formats vectorials SHP, DXF, entre d'altres, i formats d'imatge com MrSID, GeoTIFF o ECW.

Es tracta d'un projecte de desenvolupament informàtic cofinançat per la Conselleria d'Infraestructures i Transports de la Generalitat Valenciana i la Unió Europea mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i desenvolupat conjuntament per l'empresa IVER.

Extensions[modifica]

Existeixen mòduls creats per l'equip desenvolupador o per tercers que hi afegeixen més funcionalitats al sistema:

  • Client ArcIMS. Hi afegeix serveis ArcIMS bé d'imatge bé de geometries.
  • Pilot Raster. Hi afegeix nous formats d'imatge, aplicació de paletes de color a un model digital del terreny, histograma, escurçament de capes raster i nous filtres de visualització.
  • Gestió de CRSs. Permet utilitzar diferents bases de dades de sistemes de referència de coordenades (CRS), transformacions de 3 i 7 paràmetres, així com basades en graella i una precisió màxima en el manejament de canvis de projeccions cartogràfiques. A partir de la versió 1.1 passa a formar part del programa.
  • geoBD. Accés a bases de dades geoespacials, de manera que s'hi afegeix el connector d'Oracle Locator. A partir de la versió 1.1 passa a formar part del nucli del programa.
  • SEXTANTE. Modelat i anàlisi de la informació mitjançant imatges raster.
  • Pilot de xarxes. Càlcul de rutes i generació de Topologia de xarxa.
  • OSM. Permet visualitzar i editar cartografia lliure del Projecte OpenStreetMap.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: GvSIG Modifica l'enllaç a Wikidata