Hèracles de Macedònia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaHèracles de Macedònia

Hèracles o Hèrcules (Ἡρακλῆρ) fou fill d'Alexandre el Gran i de Barsine (filla del sàtrapa persa Artabazos II i viuda de Memnó de Rodes).

Encara que il·legítim els seus drets foren posats damunt la taula a la mort d'Alexandre el 323 aC. El jove príncep estava llavors a Pèrgam amb la seva mare, i la seva candidatura fou mal rebuda, però va romandre en aquesta ciutat, i aparentment els altres rivals al tron el van oblidar fins al 310 aC (tindria uns 17 anys) quan Polipercó el va treure de l'oblit uns mesos després de l'assassinat d'Alexandre IV de Macedònia, el fill de Roxana, i d'aquesta mateixa, per Cassandre, el que el va deixar com únic representant viu de la sang d'Alexandre.

Pel fet de ser el darrer membre de la dinastia va tenir una gran simpatia i Polipercó va poder reunir un exèrcit de vint mil homes i mil cavallers amb el que va avançar cap a Macedònia; Cassandre els hi va sortir al pas a Trampyae al districte de Stymphea, però per por que els seus soldats no es passessin a Hèrcules, es va retirar i va entrar en negociacions amb Polipercó al que va aconseguir convèncer per fer matar a Hèrcules.

Aquest fou convidat a un banquet i quan la festa es va acabar fou assassinat (309 aC).