Habbo Hotel

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logotip de Habbo

Habbo és un món virtual i un joc en línia creat per Sulake Corporation i dirigit per Habbo Ltd. Habbo va començar essent un projecte de dos joves finlandesos. El primer hotel real, Hotelli Kultakala (Hotel Peix Daurat) sortí al públic a l'agost del 2000, abans que el "Habbo" passés a existir. Durant l'aparició del Habbo al Regne Unit, el nombre d'usuaris de l'hotel fou creixent a una gran velocitat. L'hotel és considerat com un dels jocs no violents en línia més populars d'Internet.


Habbo permet dissenyar els personatges coneguts com a Habbos. Opera de manera similar a la dels Sims online i a la del Runescape, dos grans i famosos jocs en línia. Les opcions de disseny són força acurades: es pot personalitzar l'expressió de la cara d'entre unes quantes, canviar el color de pell, triar estil del cabell, color i complements variats per a la cara i el cabell, com ara ulleres o barrets, també la roba i el color de la roba i algun altre complement, com per exemple els cinturons i, evidentment, el calçat. A més d'això s'ha d'afegir l'opció de guardar diferents perfils per canviar-te de roba ràpidament (només és vàlid per a usuaris pertanyents al "Habbo Club"). A banda, hi ha l'opció d'afegir i modificar una descripció del personatge que pot ser vista pels altres amb tan sols prémer sobre del teu personatge. A Habbo està permesa l'entrada a majors de 14 anys.

Les sales tenen estructures predefinides i solen tenir mobles, mascotes i altres tipus d'objectes (coneguts com a furni, de l'anglés furniture moble). Existeixen dos tipus de sales: Sales Públiques i les Sales Privades. Les sales públiques són molt similars a les d'un hotel real, ja que a l'hotel hi ha una recepció, una cuina, piscines, restaurants, bars i fins i tot un teatre entre d'altres. La quantitat i varietat de sales públiques varia entre hotel i hotel. Hi ha empreses i organitzacions que hi fiquen la seva pròpia sala per a publicitar productes de demanda juvenil.

Les sales privades (entapissat, mobles, nombre de rajoles, transportadors i escales) les dissenyen els mateixos usuaris i poden usar-se per a diferents propòsits. Entre aquests propòsits destaquen les sales de xerrades, les sales de festes, les sales de jocs, les sales de canvis (de furnis) també anomenades sales de tradeos de l'anglès Trade que significa "comerciar", i en alguns casos les sales que representen habitacions d'una casa.

Existeixen diferents sales predefinides que varien en grandària i amplària, les parets i els terres es poden pintar i entapissar; i la sala pot ser emplenada amb una gran varietat de furnis els quals es poden triar d'un catàleg.

Dintre de les sales, les paraules de cada jugador apareixen dalt dels seus caps en un quadre de diàleg que varia segons el color de la samarreta que porti posada l'usuari en aquell moment. Si escriu una paraula que no esta permesa el hotel se substitueix per la paraula 'bobba'. Tanmateix aquest filtre pot esser desactivat en els preferències de cada usuari.

Quan dues persones es coneixen poden esdevenir "habboamics" i d'aquesta manera apareixen a la Consola (xat privat) de cadascú, des d'on es poden intercanviar missatges els uns amb els altres. A més a més, si dos amics es troben en la mateixa sala es poden localitzar fàcilment.

També posseeix un navegador on el Habbo pot seleccionar entre les sales públiques i privades amb l'opció de buscar sales ja sigui pel seu nom o pel nom del seu propietari. Les sales publiques són les creades pels laboratoris de Sulake. En la seva majoria són generals i es troben en tots els Habbo Hotels, mentre que les sales privades són les que creen els usuaris, que poden crear-ne de franc i escollir entre 6 models diferents de sales per a després adquirir crèdits i comprar pintures o objectes del catàleg Habbo. A l'apartat de sales privades hi ha diferents plantes: la de jocs, la de canvis, la de concursos… i quan es crea una sala s'ha de classificar en una d'aquestes plantes.

Els objectes del catàleg poden ser comprats amb crèdits i canviats entre Habbos (únicament en sales fetes per canvis). Els crèdits es paguen amb diners reals (la majoria de les vegades per targeta de crèdit o per línies telefòniques). També es poden comprar gats i gossos perquè ocupin les seves sales. Cada 25 dies, el catàleg rep un objecte rar (Rare) i també es treuen objectes per a esdeveniments especials com el dia de Sant Valentí, Pasqua, Halloween, el Dia de la Mare i per Nadal. L'última novetat és que s'hi poden fer pel·lícules (Habbowood).

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habbo Hotel Modifica l'enllaç a Wikidata

Llista de Habbos[modifica | modifica el codi]