Habilitació de seguretat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una habilitació de seguretat és un estatus concedit (aprovat) a individus, permetent-los accés a la informació classificada (per exemple, secrets d'estat). Funciona com un permís o llicència. El terme «habilitació de seguretat» també és de vegades usat en organitzacions privades que tenen un procés formal per a seleccionar emprats per a accedir la «informació confidencial».[1]

Una habilitació per si mateixa no és normalment suficient per a obtenir accés; l'organització ha de determinar que la persona habilitada «necessita conèixer» aquesta informació. No se suposa que es concedeixi accés a la informació classificada solament a causa del càrrec, posició o d'una habilitació de seguretat.

Referències[modifica]

  1. «Acord de seguretat per a la protecció de la informació classificada entre el Regne d'Espanya i la República d'Estònia» (PDF), 01-03-2007. [Consulta: 24 gener 2010]. «Per «habilitació de seguretat de l'establiment» s'entén el document que acrediti que una persona jurídica i les seves instal·lacions tenen la capacitat física i organitzativa per manejar i custodiar informació classificada, d'acord amb les lleis i els reglaments nacionals.»

Enllaços externs[modifica]