Habitatge al carrer Carders, 29 (Barcelona)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge al carrer Carders, 29
Imatge
Dades
TipusEdifici residencial Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura barroca Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCarders, 29 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 23′ N, 2° 11′ E / 41.39°N,2.18°E / 41.39; 2.18
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC42605 Modifica el valor a Wikidata
Id. Barcelona304 Modifica el valor a Wikidata

L'Habitatge al carrer Carders, 29 és un edifici de Barcelona catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local.[1]

Descripció[modifica]

Consta de planta baixa, entresòl, quatre pisos i terrat. A la planta baixa s'obren tres portals d'arc rebaixat, que es corresponen amb locals comercials, i la porta de veïns que és estreta i allindada amb una finestra quadrangular a sobre. El parament és de carreus de pedra. A partir del primer pis hi ha quatre obertures per planta seguint els mateixos eixos verticals; en una de les fileres centrals s'obren finestres quadrangulars però la resta són portes allindanades que donen a balcons. Els balcons de l'entresòl són individuals i de poca volada, al primer pis hi ha un doble i un altre individual amb força volada i, a partir del segon pis, tots els balcons són individuals i van reduint les seves dimensions i la seva volada. Les baranes són de ferro forjat i les llosanes de pedra estan motllurades. El parament està decorat amb esgrafiats ocres sobre fons blavós que estan una mica desdibuixats. Dins d'una compartimentació de caràcter arquitectònic es representen figures humanes, bustos sobre pedestals, escenes mitologiques, gerros amb flors i garlandes. També hi ha inscrita la data 1793.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Habitatge al carrer Carders, 29». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Direcció General del Patrimoni Cultural.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge al carrer Carders, 29
  • «Casa de Carders, 29». Pobles de Catalunya. Guia del Patrimoni Històric i Artístic dels municipis catalans. Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català.