Habitatge al carrer de Santa Anna, 17 (Tortosa)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge al carrer de Santa Anna, 17
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix
Característiques
Estat d'úsenderrocat o destruït Modifica el valor a Wikidata
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTortosa (Baix Ebre) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Santa Anna, 17 (enderrocat)
Map
 40° 48′ 55″ N, 0° 31′ 21″ E / 40.815415°N,0.522364°E / 40.815415; 0.522364
IPA
IdentificadorIPAC: 13645

L'Habitatge al carrer de Santa Anna, 17 és una obra de Tortosa inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Situada davant de l'Escola Remolins va ser enderrocada i substituïda per un bloc de pisos.

Descripció[modifica]

Antic edifici entre mitgeres en estat de runa enderrocat durant els anys 80 del segle XX. Se'n conservava només part del mur de façana i tot el embigat de fusta que componia la carcassa de l'edifici, havent desaparegut la resta de separació de pisos i distribució d'estances. Reflectia una tipologia diferent de la resta d'habitatges del carrer. No es tractava d'una casa de pisos, sinó d'un habitatge unifamiliar, com demostrava l'estructura i el fet que a la planta hi havia una porta que, amb llinda rebaixada, donava accés a un possible corral. La façana tenia uns 6 metres d'amplada, i constava de planta, entresòl, dos pisos i golfes. De la façana, es conservava la planta, el primer pis i el sector central del segon. A la planta hi havia una sola porta d'accés, d'arc escarser de pedra i a l'extrem oposat una petita finestra enreixada i un balcó ampitador a nivell d'entresòl. Al primer pis s'obria només un balcó de ferro i rajola, i al segon un balcó amb baranes tornejades i dues finestres.[1]

Referències[modifica]

  1. «Habitatge al carrer de Santa Anna, 17». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 desembre 2018].