Happy Meal

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Happy Meal és el nom que rep el menú infantil de McDonalds. Es caracteritza per incloure una petita joguina juntament amb el menjar, i serveix dins d'una petita capsa sobre la joguina. L'Amèrica Llatina aquest menú és conegut com a "Capseta Feliç", mentre que a Espanya manté la seva denominació original dels Estats Units.

Descripció del menú[modifica]

El menú d'un Happy Meal permet triar entre una hamburguesa, hamburguesa amb formatge o McNuggets de pollastre. Ve acompanyat d'unes patates fregides (grans o petites) i un refresc a triar. En alguns països, el menú pot incloure més opcions d'elecció o menús especials amb amanida o altres aliments, i es pot optar per triar begudes com llet o sucs en lloc el refresc habitual. La característica principal del menú és que inclou una petita joguina de regal, i per completar tota la col·lecció cal comprar diversos menús. Encara que normalment és oferir una joguina nova cada setmana dins d'un mateix tema, en diversos establiments es permet triar entre diversos fins final d'existències. Moltes vegades, el tema de la joguina és la promoció d'una pel·lícula que s'estrena, sèrie, o referit a la seva casa. La primera vegada que es va fer va ser al desembre de 1979, amb el llançament de la pel·lícula de Star Trek des de l'actualitat segueixen fent promocions.

Història[modifica]

Encara que el Happy Meal es va llançar a la venda el 1979, algunes franquícies internacionals de McDonald's van prendre mesures per atraure els clients més joves. Yolanda Fernández de Cofiño, propietària d'un restaurant a Guatemala, es va adonar que els nens no consumien els seus productes perquè les porcions eren massa grans per a ells. En els anys 1970, va introduir un menú infantil amb aliments més reduïts i una joguina de regal, per atraure les famílies i guanyar més qüota de mercat. Posteriormente Dick Brams, un publicista de Saint Louis (Missouri), va desenvolupar el 1977 el menú perquè s'adaptés a totes les franquícies internacionals. L'agència que va desenvolupar aquesta idea va ser Stolz Advertising. El 1979, el menú es va posar a la venda a Kansas City al preu d'un dòlar, i posteriorment es va estendre a tot Estats Units. El primer Happy Meal incloïa hamburguesa, beguda, patates i galetes petites, i ha més permetia triar un regal entre els següents: uns llapis, un llibre de passatemps, esborranys amb els personatges de McDonalds i una cartera.

Enllaços externs[modifica]