Heartbreakers (pel·lícula del 2001)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHeartbreakers
Fitxa
DireccióDavid Mirkin Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJohn Davis Modifica el valor a Wikidata
GuióRobert Dunn Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJohn Debney i Danny Elfman Modifica el valor a Wikidata
FotografiaDean Semler Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeWilliam Steinkamp Modifica el valor a Wikidata
ProductoraMetro-Goldwyn-Mayer, Davis Entertainment, Rai Cinema i Winchester Films Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica i Itàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena23 març 2001 Modifica el valor a Wikidata
Durada119 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès
rus Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeLong Beach i Florida Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost35.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació57.756.408 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica i comèdia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióFlorida Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0125022 Filmaffinity: 720301 Allocine: 29296 Rottentomatoes: m/1105990-heartbreakers Letterboxd: heartbreakers Mojo: heartbreakers Allmovie: v239034 TCM: 343074 Metacritic: movie/heartbreakers TV.com: movies/heartbreakers AFI: 67117 TMDB.org: 10833 Modifica el valor a Wikidata

Heartbreakers és una comèdia romàntica d'embolics del 2001 dirigida per David Mirkin. La protagonitzen Sigourney Weaver, Jennifer Love Hewitt, Ray Liotta, Jason Lee, i Gene Hackman. Weaver va ser nominada per un Golden Satellite Award per la seva actuació a la pel·lícula. Aquesta pel·lícula va ser escrita per Robert Dunn, Paul Guay i Stephen Mazur. Era la tercera col·laboració de Guay i Mazur, les comèdies prèvies dels quals van ser The Little Rascals i Liar Liar. S'ha doblat i subtitulat al català.[1]

Argument[modifica]

Max (S. Weaver) i Page (J.L. Hewitt) són mare i filla, i totes dues lladregots professionals. La seva tècnica està ben rodada: l'una, la mare, es casa amb un home afortunat que no la satisfà sexualment, mentre l'altre, la filla, fent-se passar per secretària o mestressa de casa, satisfà les necessitats del marit. Fins al flagrant delicte d'adulteri i el divorci, amb una indemnització econòmica per a la pobra (jove) casada. Però heus aquí un dia en què la jove reivindica la seva independència.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula va estar en treballs durant bastant temps. Originalment, Ang Lee havia de treballar amb Anjelica Huston i Alicia Silverstone en els papers de "Max" i "Page". Tanmateix, a causa de la llarga etapa de preproducció, les dues actrius van haver de retirar-se de la pel·lícula a causa de conflictes de planificació. El 1999, s'anunciava que Anjelica Huston i Cameron Diaz interpretarien els dos papers principals, amb Doug Liman com a director però llavors Liman va deixar el projecte, amb un temps bastant llarg per trobar un director nou. Huston i Diaz s'haurien de retirar també. Cher va ser cridada i David Mirkin va reescriure el guió i dirigiria el film. Jennifer Aniston també era temptada pel projecte. Cher va abandonar per fer una gira mundial per al seu inesperat èxit Believe i els papers de mare/filla anaven cap a Sigourney Weaver i Jennifer Love Hewitt.

La pel·lícula va ser rodada a Palm Beach, Florida (específicament a l'Hotel Breakers); segons el director David Mirkin, només unes quantes preses externes es van rodar a Palm Beach, i la resta a localitzacions de Los Angeles. La pel·lícula conté unes quantes referències a Els Beatles, incloent-hi una versió folklòrica russa de "Back in the U.S.S.R." cantada per Sigourney Weaver i l'ús de "Oh My Love" de John Lennon en unes quantes escenes clau.

Referències[modifica]

  1. «Las Seductoras». Goita què fan, ara!. [Consulta: 11 juliol 2023].