Henry Renno Heyl

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHenry Renno Heyl
Biografia
Naixement1842 Modifica el valor a Wikidata
Columbus (Ohio) Modifica el valor a Wikidata
Mort1919 Modifica el valor a Wikidata (76/77 anys)
Activitat
Ocupacióinventor Modifica el valor a Wikidata

Henry Renno Heyl (Columbus, Ohio, 12 de setembre del 1842 - Filadèlfia, Pennsilvània, 18 de març del 1919)[1] fou un inventor estatunidenc. Membre de Franklin Institute durant molts anys, se li atribueix el fet d'haver ideat i patentat el fasmatrop.[2]

Biografia[modifica]

Henry Renno Heyl va néixer el 1842 a la capital d'Ohio.[2] De jove serví a la milícia, i anys després es traslladà a Filadèlfia, Pennsilvània, per prosseguir amb els seus estudis i la seva professió, ja que des de ben jove mostrà un notori interès per la ciència i les invencions relacionades amb la fotografia i la imatge en moviment. El 1870 es casà amb Mary Knauff, amb la qual va tenir quatre fills, i aquell mateix any, a l'Acadèmia de Música de Philadelphia, presentà el seu invent més important, el fasmatrop.

Morí a Filadelfia el març del 1919.

El seu invent[modifica]

El fasmatrop consisteix en una combinació entre el daguerrotip i el fenaquistoscopi, és a dir, Heyl es proposà ajuntar dues tècniques per fer funcionar imatges reals i projectar imatges en moviment. Un inconvenient fou que els models de la fotografia de l'època havien d'estar quiets durant molt de temps,[cal citació] però a mesura que això anà perfeccionant-se amb el pas dels anys, l'invent de Henry R. Heyl quedà com un clar antecedent a la creació del cinematògraf dels germans Lumière, els quals perfeccionaren totes les tècniques d'aquesta índole conreades en els anys previs a 1895.

Referències[modifica]