Hersilia savignyi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuHersilia savignyi Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseArachnida
OrdreAraneae
FamíliaHersiliidae
GènereHersilia
EspècieHersilia savignyi Modifica el valor a Wikidata
Lucas, 1836
Nomenclatura
Sinònims
  • Hersilia aadi Pravalikha, Srinivasulu & Srinivasulu, 2014
  • Hersilia clathrata Thorell, 1895
  • Hersilia indica Walckenaer, 1837
  • Hersilia calcuttensis Stoliczka, 1869[1]

Hersilia savignyi és una espècie d'aranyes araneomorfes de la família dels Hersílids (Hersiliidae). Fou descrita per primera vegada l'any 1836 per Hippolyte Lucas.[2] Tenen una distribució per zones de l'Àsia meridional: Kerala, Maharashtra, Gujarat, Karnataka, Bengala Occidental, Birmània, Filipines, Singapur i Sri Lanka.[1]

Hersilia savignyi, a Ezhimala, Payyannur (Kerala, Índia)

És comuna al sud de l'Índia. Viu en els troncs dels grans arbres, i és habitual en el tronc del palmeres de coco. El seu color coincideix molt amb el dels troncs dels arbres en els que viu. S'alimenta d'arnes, formigues i altres aranyes més petites. El seu capoll de seda el posa generalment en els forats de l'escorça de l'arbre. Puot ser fàcilment identificada pel les seves llargues fileres. Poden créixer fins a 6–7 cm. Els mascles i les femelles no són massa diferents. Són bastant colonials.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 (anglès) World Spider Catalog: Hersilia savignyi Lucas, 1836 en la família Hersiliidae +base de dades Accés el 15 de desembre de 2018.
  2. Lucas, H. (1836). Observations sur les Araneides du genre Hersilia et description de deux espèces nouvelles appartenant a ce genre. Magasin de Zoologie 6(8): 1-11.

Enllaços externs[modifica]