Hipomagnesèmia

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de malaltiaHipomagnesèmia
Especialitat endocrinologia i trastorn del metabolisme del magnesi
Classificació
CIM-10 E83.4
CIM-9 275.2
Recursos externs
DiseasesDB 6469
MedlinePlus 000315
eMedicine med/3382 emerg/274 ped/1122
Modifica dades a Wikidata

La hipomagnesèmia és un desequilibri electrolític en el qual hi ha un nivell anormalment baix de magnesi en la sang. En general un nivell sèric inferior a 0,7 mmol/L s'utilitza com a referència. La hipomagnesèmia no és igual a la deficiència de magnesi, ja que pot estar present sense deficiència de magnesi, i viceversa. El prefix hipo- significa baix (en contrast amb hiper-, que significa alt); magnes es refereix al magnesi; La part final de la paraula, -èmia, significa "en la sang". Noteu, però, que la hipomagnesèmia sol ser un indici d'un dèficit de magnesi sistèmic.

Pot ser conseqüència d'una sèrie de condicions, incloent una ingesta inadequada de magnesi, diarrea crònica, malabsorció, alcoholisme, estrès crònic i ús de fàrmacs (com els diürètics i d'altres).

Signes i símptomes[modifica]

La deficiència de magnesi causa debilitat, rampes musculars, arítmies cardíaques, augment de la irritabilitat del sistema nerviós amb tremolors, atetosi, sacsejades, nistagme i un reflex plantar en extensió. A més, pot haver confusió, desorientació, al·lucinacions, depressió, convulsions, hipertensió arterial, taquicàrdia i tetània.