Histoire de la sexualité

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de llibreHistoire de la sexualité
Tipus sèrie de llibres
Fitxa tècnica
Autor Michel Foucault
Llengua francès
Publicació França França, 1976
Editorial Gallimard
Detalls de l'obra
Tema història
Gènere no-ficció
Més informació
OCLC 13728135
Modifica dades a Wikidata

Histoire de la sexualité [Història de la sexualitat] és un estudi en tres toms sobre la sexualitat en el món occidental, escrit pel filòsof i historiador francès Michel Foucault. El primer tom, La volonté de savoir [La voluntat de saber], es va publicar per primera vegada el 1976 per edicions Gallimard. El va seguir L'usage des plaisirs [L'ús dels plaers] i Le souci de soi [La cura d'un mateix].

El tom I analitza les idees de Foucault quant a la "hipòtesi repressiva", la idea que la societat occidental hauria suprimit la sexualitat des del segle XVII fins a mitjan segle XX. Argumenta que aquesta hipòtesi és una il·lusió i que, en realitat, els debats sobre la sexualitat van proliferar durant aquest període. Continua argumentant que, en aquest moment, els especialistes comencen a estudiar la sexualitat de manera científica, tot classificant els diferents tipus de sexualitat i animant la gent a confessar els seus sentiments i conductes sexuals, tot plegat amb el desig de conèixer la "veritat" sobre el sexe.

Foucault estava interessat en la creació del subjecte i la manera com es constitueix l'individu.[1] En Histoire de la sexualité, argumenta que en el món occidental, durant els segles XVIII i XIX, la identitat de les persones comença a estar cada vegada més lligada a la seva sexualitat.[2]

Referències[modifica]

  1. Foucault, Michel: L'Herméneutique du sujet. París: Gallimard, 2001. ISBN 2020308002.
  2. McGee, R. Jon; Warms, Richard L. Anthropological Theory: An Introductory History. Nova York: McGraw Hill, 2011.

Enllaços externs[modifica]