Home mico de Delhi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeHome mico de Delhi
Tipuscríptid
llegenda urbana Modifica el valor a Wikidata
Dades
ResidènciaDelhi Modifica el valor a Wikidata

L'home mico de Nova Delhi és un monstre misteriós que va ser vist a Delhi l'any 2001.

El maig de 2001, van començar a circular informes a la capital de l'Índia sobre una estranya criatura semblant a un mico que apareixia de nit i atacava la gent.[1] Els testimonis eren sovint inconsistents, però tendien a descriure la criatura com un ésser de 120 cm d'alçada[2] cobert de pèl negre gruixut, amb un casc i urpes de metall, ulls vermells brillants i tres botons al pit. D'altres, tanmateix, el van descriure amb un musell de guineu, de més de 2 m d'alçada i musculat, i saltant entre edificis com un parkour. Hi va haver teories de sobre la seva naturalesa, i passà per ser un avatar del déu hindú Hanuman a una versió índia de Bigfoot.[3] Moltes persones van denunciar haver estat esgarrapades, i dues (per alguns informes, tres)[2] fins i tot mortes, per l'home mico. Va arribar a un punt en què la policia feu un retrat robot de la criatura, per intentar trobar-la i agafar-la. L'incident ha estat descrit com un exemple d'histèria de massa.

Referències[modifica]

  1. It's a man! It's a monkey! It's a...; per Onkar Singh a Nova Delhi; 18 de maig de 2001; Rediff India. 'Monkey man' keeps Delhi awake again; 18 de maig de 2001; Rediff India.. Vegeu també rediff.com, aquí, i aquí.
  2. 2,0 2,1 «Desi fables - The Times of India». Indiatimes, 26-06-2010 [Consulta: 25 octubre 2010].
  3. Newton, Michael. «Monkey Man (India)». A: Encyclopedia of Cryptozoology: A Global Guide. McFarland & Company, Inc., 2005, p. 306–307. ISBN 0-7864-2036-7.