Homes bèstia

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els Homes Bèstia (Beastmen) al món fictici de Warhammer de Games Workshop són criatures humanoïdes amb varietat de trets animalístics, normalment incloent banyes, excessiu pelatge i cares bestials. Són mutants formats per humans i influències corruptores del Caos com la Pedra Bruixa. El concepte originari amb el Broo de Glorantha a la primera edició de Runequest, el 1978. Visualment, els Homes Bèstia tenen molt en comú amb els dimonis de l'Edat Mitjana i amb els sàtirs de la mitologia Grega.[1][2][3]

Els Homes Bèstia son trobats per tot el Vell Món a les seues pròpies comunitats ocultes als boscos i muntanyes. A causa de la corrupció del Caos són alhora temuts i caçats per humans i altres races.

Al joc de Warhammer els seus exèrcits són descrits pel llibre d'exèrcit Homes Bèstia (abans Bèsties del Caos), que reemplaça antigues publicacions com la primera llista d'Exèrcits de Warhammer (3a edició) o Exèrcits de Warhammer: Caos.

Tipus d'Homes Bèstia[modifica | modifica el codi]

Hi ha molta variació entre els homes bèstia, tot i que hi han trets com l'aspecte de cabra o les banyes, que són comuns.

A propòsit del joc de Warhammer se subdivideixen en nivells per reflectir les seues destreses i habilitats en batalla.

 • Beastlords (O Senyors de les Bèsties) - Són els més grans i brutals de tots els Homes Bèstia.
 • Wargor ( O Bel·ligor) - Els segons en comandament.
 • Bestigor - Són els més millors armats i blindats, ja que són les unitats d'elit.
 • Gors i Ungors - Són l'espina dorsal de les unitats d'infanteria. Els Ungors són més baixets i nombrosos que els Gors.
 • Centigor - Són homes bèstia amb la seua meitat inferior amb forma de cabra, fent d'elles efectives unitats de cavalleria.

Els homes bèstia amb poders màgics i espirituals, són anomenats "Xamans de la Manada".

Ja que els homes bèstia adoren els déus del Caos, a vegades els són concedits marques, com les seues contraparts humanes/mortals. Els gors canviats mitjançant aquesta forma, reben diferents noms, sempre basats en el seu déu, per separar-los de la seua contrapart normal. Malgrat que tots quatre déus del Caos poden atorgar les seues marques, només els adoradors de Khorne i Nurgle tenen models. Són anomenats Khorngors i Pestigors, respectivament.

Minotaures[modifica | modifica el codi]

Els Minotaures són humanoides amb aspecte de bou, coneguts per la seua gran força. Dins de l'escenari de Warhammer són coneguts per fer una pausa durant la batalla per a menjar els cossos dels seus enemics morts. El més fort entre ells són coneguts com a "Doombulls" (Bous de la Perdició), i actuen com líders d'exèrcits. En anteriors versions del joc s'anomenaven "Minotaur Lord" (Senyor Minotaure).

Aparença[modifica | modifica el codi]

Els Gors fan poc més que 2 metres d'alçària, amb els seus pesats cossos musculats coberts de pèl. Els Ungors són homes bèstia menors, no més alts que els humans, però els seus cossos durs i el seu temperament despietat els converteix en un rival per a qualsevol guerrer humà.

Els Homes Bèstia porten poca roba, però normalment vesteixen el pelatge dels seus rivals derrotats. Normalment porten les calaveres dels enemics vençuts, ja que pensen que aquests li donen bona sort. Mentre que molts "homes bèstia" tenen una pell i cabells marró fosc, no són desconeguts els que tenen color negre o inclòs albins. Els homes bèstia porten pesats braçalets i collarets que els serveixen com armadura, així com a decoració. A banda dels garrots i escuts de fusta més primitius, els homes bèstia fan poques armes. No és la natura del Caos crear, sinó destruir.

Associacions[modifica | modifica el codi]

Els Homes Bèstia utilitzen una varietat d'animals entrenats, incloent-hi el Tuskgor (Ullal de Gor) que és una criatura gran, semblant a un porc senglar, que tiren de Carros de Tuskgors.

Abans de l'estrena del llibre d'exèrcit Dimonis del Caos de la setena edició, els "Homes Bèstia" estaven aliats amb altres forces del Caos, com els Mortals del Caos i Dimonis. Tot i que oficialment són il·legals, certes "regles de la casa" poden continuar permetent a qualsevol que tinga els llibres d'exèrcit Hordes del Caos (no oficial) i Bèsties del Caos, crear un exèrcit amb una elecció de tropes dels dos llibres. Açò dóna als Exèrcits del Caos una gran selecció de tropes, des de cavallers a dimonis, passant per bèsties. Només amb una única restricció: Si un "Home Bèstia" és el general, llavors els Mortals i els Dimonis estan restringits. Si un Dimoni és el general, llavors Mortals i Bèsties estan restringits. Si un Mortal és el general, llavors Dimonis i Bèsties estan restringits.

Homes Bèstia a Mordheim[modifica | modifica el codi]

Els fragments del meteorit són vistos com a objectes sagrats, que poden ser venuts als poderosos Senyors de les Bèsties i els xamans venerables a canvi de noves armes i serveis dels guerrers. Per a les tribus d'Homes Bèstia, les batalles lliurades a Mordheim són part d'una gran guerra religiosa, un esforç per reduir la civilització de l'home, que ofèn els déus del Caos. Després que la taca de l'home siga esborrada de la faç de la terra, llavors, els Homes Bèstia hauran d'heretar-la.

Cada banda d'Homes Bèstia, inclou una barreja entre Bestigors, guerrers Gors i Ungor, que són el pilar de les tribus. Set grans "Pedres de la Manada" romanen amagades als boscos que envolten la ciutat de Mordheim. Des d'ací, els Homes Bèstia parteixen per a fer incursions a la ciutat: "Ramat de Guerra de Thulak", "Prendrecaps de Gorlord Zharak", "Els Banyuts de Krazak Gore", i altres més són algunes de les bandes més conegudes.

Notes[modifica | modifica el codi]

 1. Beastmen al wikia de Warhammer
 2. The Beastmen al wikia de Total War
 3. Beastmen a la gamepedia

Referències[modifica | modifica el codi]

 • Homes Bèstia Llista oficial dels homes bèstia per a Mordheim, amb molta informació
 • Empire In Flames. ISBN 1-872372-08-2
 • Annual 2002 Errata.
 • Thorpe, Gav (2003). Exèrcits de Warhammer: Bèsties del Caos (1 Edició). Nottingham: Games Workshop. ISBN 1-84154-387-X.
 • Thorpe, Gav; Priestley, Rick; Reynolds, Anthony and Cavatore, Alessio (2002). Exèrcits de Warhammer: Hordes del Caos (1 Edició) Nottingham: Games Workshop. ISBN 1-84154-222-9.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]