Hrothgar

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula personatgeHrothgar
Tipus personatge fictici
Epònim Hrothgar
Interpretat per Gary Lewis
Dades
Sexe home
Modifica dades a Wikidata

Hrothgar és el Rei dels Nans a la trilogia El Llegat de Christopher Paolini. Hrothgar controla els tretze clans dels nans. El clan dels mestres ferrers i de treballadors del metall, el Durgrimst Ingeitum, és governat directament per ell (hi pertany), juntament amb els altre dotze clans. Això li dóna tot el control sobre Tronjheim, la ciutat de Farthen Dûr. Tot i el seu poder, Hrothgar és conegut també per la seva saviesa i la seva precaució. Hrothgar té fe en Ajihad, líder dels vardens i els Genets de Drac, les úniques forces que poden mantenir els humans i els nans junts.

És el quaranta-dosè rei dels nans i ha estat al tron durant més d'un segle, fent-lo antic fins i tot als ulls d'un nan. A pesar de la seva edat, Hrothgar és increïblement fort, tal com va demostrar a la Batalla sota Farthen Dûr, on va empunyar el seu enorme martell, Volund, forjat per Korgan, el primer rei nan. Sent savi en les seves aliances i fort al camp de batalla, demostra que és un amic útil per a Eragon.

A Eldest, lluita valerosament, però és mort pel nou Genet de Drac Murtagh. Es diu que Hrothgar volia morir encarant-se amb un enemic en el combat cos a cos, i no per art de la covard màgia.