Hu Zaobin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHu Zaobin

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1897 Modifica el valor a Wikidata
Shunde District (Xina) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort1942 Modifica el valor a Wikidata (44/45 anys)
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
“Victòria o derrota”. Dimensions:144cm x 60cm. Museu d'Art de Macau

Hu Zaobin (xinès: 胡藻斌; pinyin: Hú Zǎobīn) fou un poeta, artista i artesà de segells per a tinta, nascut el 1897 a Shunde província de Guangdong i mort el 1942 arran d'una infecció. Va viure a Xangai però amb motiu de la invasió japonesa abandona aquesta ciutat i fixa la seva residència a Hong Kong. Fou un membre actiu del Kuomintang i quan les autoritats japoneses li van proposar col·laborar amb els ocupants ell no va acceptar. Es va casar dues vegades.

Va estudiar Belles Arts al Japó on va aprendre la pintura occidental.Realitzava la seva obra tant en estil gongbi, com xieyi i occidental. Destacava en la pintura de tigres on els animals traspuaven vida. El 1934 es va establir a Xangai amb Zhu Fengzhu i altres amics on solien trobar-se i menjar junts en un restaurant vegetarià artistes com Hu i Wang Yiting, Zhang Yugui, Zhang Xiaolou, Qian Huafo. El 1936 forma el grup artístic “Li Shi”. Entre les seves obres destaca “La Justícia no permet tornar enrere”.

Bibliografia[modifica]

  • “Qing Dynasty Painters: Qi Baishi, Xu Beihong, Shitao, Hu Zaobin, Luo Ping, Yun Shouping, Chen Hongshou, Jin Nong, Wang Hui, Bada Shanren “ Editat per Books LLC (llibre articles de la Wikipedia). ISBN 1155581628 ISBN 9781155581620

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hu Zaobin