Huracà València Club de Futbol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Huracán Valencia CF)
Infotaula d'organitzacióHuracà CF
Huracà València CF
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1983
Data de dissolució o abolició2016 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaSegona divisió espanyola de futbol B Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubPolideportivo Municipal de Manises (en) TradueixManises . 1.000  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Altres
Color          vermell, blanc
Equipament esportiu

Lloc webhuracancf.com Modifica el valor a Wikidata

L'Huracà València Club de Futbol (oficialment en castellà Huracán Valencia Club de Fútbol) fou un club de futbol valencià que tenia la seu social a la ciutat de València i disputava els seus partits a la localitat de Torrent. Fins a l'any 2011 l'equip jugava a la pedania il·licitana de Torre del Pla amb els noms de Torrellano CF (1983-2009) i Torrellano Illice CF (2009-2011).

Història[modifica]

El Torrellano Club de Fútbol va ser fundat l'any 1983, inscrivint-se a la Federació Murciana, que és la que reunia a la majoria dels equips alacantins. L'equip, que vestia amb samarreta morada i pantaló blanc i jugava com a local al Poliesportiu Municipal Isabel Fernández, va militar a les categories regionals murcianes fins que l'any 1987 va passar a disputar les competicions de la Federació Valenciana, juntament amb tots els equips alacantins, a excepció de tres equips fronterers amb Múrcia: l'Orihuela, el Dolores i el Horadada.

L'any 1997 el Torrellano queda campió de grup i ascendeix per primer cop a la Regional Preferent i el 2000 queda subcampió d'aquesta categoria, aconseguint l'ascens a Tercera Divisió. El Torrellano s'havia convertit en tot un referent en el futbol base de la província d'Alacant.

El Torrellano completaria un cicle de cinc anys a Tercera, aconseguint la 9a posició la temporada 2002-03. Entre 2005 i 2009 l'equip disputa la Regional Preferent, proclamant-se campió la temporada 2008-09 i ascendint a Tercera després de superar les eliminatòries contra el Mislata i el Borriol.

El 22 de juliol de 2009 el Torrellano CF es fusiona amb el Club Deportivo Íllice, fundat l'any 2000.[1][2] El club resultant de la fusió s'anomena Torrellano Íllice Elche Parque Empresarial CF, per motius d'esponsorització. La temporada 2010-11 es manté un acord de filiació amb l'Elx CF.

L'any 2011 és comprat per un empresari relacionat amb el negoci de les apostes i el joc on-line, entre altres sectors, es trasllada a València i es converteix a Huracán Valencia Club de Fútbol, presidit pel periodista local Toni Hernández.[3][4] Davant la impossibilitat de jugar en cap camp de la ciutat de València, el nou Huracà València CF signa un acord de col·laboració amb el Manises CF i l'Ajuntament de Manises per tal que l'equip local es convertisca en el seu filial i poder jugar al Camp Municipal de Manises.[5]

El juliol de 2011, la nova entitat va adquirir una de les places vacants a la Segona Divisió B després dels descensos administratius de l'Alacant i el Castelló, al grup III.[6]

Uniforme[modifica]

Huracà (2011-actual)[modifica]

  • Uniforme titular: Samarreta blanca i roja a ratlles verticals, pantaló blanc, mitges blanques.
  • Uniforme reserva: Samarreta negra i blava a ratlles verticals, pantaló blanc, mitges blanques.

Torrellano (1983-2011)[modifica]

  • Uniforme titular: Samarreta morada, pantaló blanc, mitges blanques.
  • Uniforme reserva: Samarreta blava, pantaló blau fosc, mitges blaves.

Estadi[modifica]

Partit entre l'Huracà i el Llevant UE l'any 2014

Huracà (2011-actual)[modifica]

L'Huracà disputava els seus partits al Poliesportiu Municipal de Manises, que des de l'any 2011 rep el nom de Camp Municipal Vicent Martínez Català.[7] El camp té capacitat per a 1.500 espectadors i la superfície és de gespa artificial. Actualment disputa els seus partits a l'estadi de Sant Gregori de la ciutat de Torrent.

Torrellano (1983-2011)[modifica]

El Torrellano disputava els seus partits al camp de gespa natural del Poliesportiu Municipal Isabel Fernández, dedicat a la judoka olímpica Isabel Fernández Gutiérrez. El camp posseeix una grada lateral descoberta amb una capacitat aproximada de 1.000 espectadors.

Dades del club[modifica]

  • Temporades en Segona Divisió B: 2 (actual)
  • Temporades en Tercera Divisió: 7
  • Temporades en Regional Preferent: 7
  • Millor lloc a Tercera Divisió: 9è (2002/03 i 2010/11).
  • Pitjor lloc a Tercera Divisió: 19è (2004/05).
  • Millor lloc a Segona Divisió B: 2n (2012/13).
  • Pitjor lloc a Segona Divisió B: 3r (2011/12).

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Huracà València Club de Futbol