Husbands

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHusbands
Fitxa
DireccióJohn Cassavetes Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAl Ruban (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióJohn Cassavetes Modifica el valor a Wikidata
FotografiaVictor J. Kemper Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJohn Cassavetes Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1970 Modifica el valor a Wikidata
Durada138 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLondres Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0065867 Filmaffinity: 146204 Allocine: 2251 Rottentomatoes: m/husbands Letterboxd: husbands Allmovie: v95949 TCM: 4812 TMDB.org: 52105 Modifica el valor a Wikidata

Husbands és una pel·lícula estatunidenca, le cinquena dirigida per John Cassavetes després de Faces i abans de Minnie and Moskowitz, estrenada el 1970.

Argument[modifica]

Tres quadragenaris, el publicitari Harry, el periodista Archie i el dentista Gus, caps de família aparentment sense història, s'assabenten de la mort d'un quart amic, Stuart. Després de l'enterrament, no poden acomiadar-se i es llencen en una nit de deriva pel metro, en un camp d'esports, en una piscina, per acabar al bar habitual de nit on beuen sense parar. L'endemà, proven, debades, de reprendre la vida quotidiana, i per decisió de Harry, decideixen deixar-ho tot i anar a Londres. Després d'una nit al casino, on es comporten com insuportables turistes americans, porten unes noies a les seves habitacions de l'hotel. El fracàs sexual és general i complet.

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Es tracta de la primera pel·lícula en color de John Cassavetes. Igualment, és la primera de les seves pel·lícules que rodarà amb Peter Falk i Ben Gazzara, que s'incorporaran definitivament a l'equip d'amics en l'aventura cassavetiana. Pels seus papers havien estat en principi preseleccionats Anthony Quinn i Lee Marvin. És també la primera vegada que John actua en una de les seves pel·lícules. La pel·lícula és molt preparada, fins i tot en diverses fases fluctuants, però implica una molt llarga escena d'improvisació on, al bar nocturn, els tres amics persegueixen una dona (l'actriu Leola Harlow, manifestament no l'han previnguda del que li succeirà) obligant-la a recomençar sense parar una cançó. Cassavetes no pot aguantar-se el riure, s'ha pogut veure una mena de metàfora de les relacions entre l'actor i el seu escenògraf.

Com sovint, John Cassavetes muntarà dues versions del film. Però aquesta vegada, no serà per obeir imperatius comercials, o de productors, sinó per transformar el que era en principi una comèdia lleugera al voltant del personatge de Harry, en un drama més greu amb tres protagonistes d'igual importància dramàtica.

D'altra banda André S. Labarthe i Hubert Knapp han rodat el 1969 un molt ric documental, John Cassavetes , per la sèrie Cineastes del nostre temps, que és pràcticament consagrat al rodatge de Husbands .

Nominacions[modifica]