Hut Point

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaHut Point
Imatge
TipusPenínsula Modifica el valor a Wikidata
Localitzat a l'entitat geogràficaIlla de Ross Modifica el valor a Wikidata
Localització
ContinentAntàrtida Modifica el valor a Wikidata
Entitat territorial administrativaRegió Antàrtica Modifica el valor a Wikidata
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 77° 47′ S, 166° 51′ E / 77.78°S,166.85°E / -77.78; 166.85
Banyat permar de Ross Modifica el valor a Wikidata

La península de Hut Point és una massa llarga de terra, estreta que va des d'uns 4,8 km. d'ampla fins a 24 km, l'amplada majoritària, allargant-se cap al sud-oest des dels pendents del Mont Erebus a l'Illa de Ross.

L'Expedició Discovery (1901-04) dirigida per Robert Falcon Scott va construir la seva cabana (hut en anglès) sobre Hut Point, un petit enclavament a 1,6 km. cap al nord-est del cap Armitage, a l'extrem sud de la península. Els membres de l'Expedició Terra Nova (1910-1913) de Scott, varen hivernar al cap Evans i sovint varen fer servir la cabana durant els seus viatges, són els que varen posar-li nom a aquest indret.

L'Estació Mcmurdo (USA) i la Base Scott (NZ) són dues estacions de recerca antàrtica situades a la península de Hut Point.

Alguns elements de Hut Point, incloent-hi la creu commemorativa per a George T. Vince i la cabana de provisions per a l'Expedició Discovery, estan sota la protecció del Tractat Antàrtic.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hut Point
  1. Stonehouse, Bernard. Encyclopedia of Antarctica and the southern oceans (en anglès). John Wiley and Sons, 2002. ISBN 978-0-471-98665-2.