Hidaspiteri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Hydaspitherium)
Infotaula d'ésser viuHidaspiteri
Hydaspitherium Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreArtiodactyla
FamíliaGiraffidae
SubfamíliaSivatheriinae
GènereHydaspitherium Modifica el valor a Wikidata
(Lydekekr, 1877)

Hydaspitherium és un gènere extint de giràfid que visqué durant el Miocè superior.[1] Els giràfids estan representats en el Miocè tardà per els grans xivateris com els Xivateris, els Bramateris, els hel·ladoteris i els hidaspiteris. L'única espècie coneguda d'aquest últim gènere, H. megacephalum, es coneix per les restes de la formació Dhok Pathan, al Pakistan.[1]

S'arribaren a classificar fins a quatre espècies diferents d'hidaspiteri fa més d'un segle, però es conclogué que les diferències trobades podien ser explicades per dimorfisme sexual i variabilitat intraespècie:[2] H. birmanicum (Pilgrim 1910) es basava en una molar superior. H. grande (Lydekker 1878) i H. magnum (Pilgrim 1910) són lleugerament més grans que H. megacephalum i la variació en la dentició no és suficient com per a diferenciar-les en diferents espècies. H. megacephalum i H. grande, de mida superior, es consideraven també espècies diferenciades fins a la descoberta recent de noves restes.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «paleobiodb.org» (en anglès). [Consulta: 30 gener 2018].
  2. Bhatti, Zafar Hameed; Khan, Muhammad Akbar; Akhtar, Muhammad «Hydaspitherium (Artiodactyla: Giraffidae) from the Dhok Pathan Formation of the Middle Siwaliks, Pakistan: New Collection». Pakistan J. Zool., vol. 44 (3), pp. 799-808, 2012.