Iberostar

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logo grupo IBEROSTAR.jpg

GRUPO IBEROSTAR és una empresa espanyola familiar, de propietat de la família Fluxà, amb seu a Palma de Mallorca (Illes Balears, Espanya). La seva activitat principal s’emmarca en el sector turístic i es basa en quatre pilars fonamentals: IBEROSTAR Hotels & Resorts, la divisió hotelera, que compta amb més de 100 establiments a 17 països; IBEROSTATE, la divisió immobiliària, especialitzada en la construcció i el desenvolupament de residencials d’alt nivell dins dels complexos de la cadena; IBEROSERVICE, la divisió receptora, especialitzada en la gestió dels serveis relacionats amb els paquets turístics, els incentius, els creuers i els paquets per a agències minoristes locals a través de la venta per web, i la FUNDACIÓN IBEROSTAR, una institució sense ànim de lucre els principals fins de la qual són l’acció social, la cooperació per al desenvolupament i la promoció cultural.

GRUPO IBEROSTAR fa més de 87 anys que treballa en el sector turístic i vacacional. Durant aquest temps ha passat de ser una agència de viatges familiar a convertir-se en una empresa multinacional amb 23.000 empleats i presència a 28 països i més de 50 destinacions vacacionals d’arreu del món.Història[modifica | modifica el codi]

L’origen empresarial de la família Fluxà es remunta a final del segle XIX, amb la fundació el 1877 de la primera indústria de calçat a l’illa de Mallorca (Espanya).

El 1956, GRUPO IBEROSTAR va entrar en el sector turístic amb la compra de Viajes Iberia, empresa fundada l’any 1930, amb la qual cosa va entaular aliances amb els turoperadors més rellevants d’Europa, els EUA i Canadà i va començar a desenvolupar la seva divisió hotelera tant a Espanya com internacionalment, així com la seva divisió receptora, IBEROSERVICE International.

El 1986, es van fundar els primers hotels IBEROSTAR a Mallorca i a les Canàries, amb l’objectiu de satisfer la gran demanda de turisme familiar procedent de l’Europa central.

El 1993, IBEROSTAR va emprendre un gran procés d’expansió internacional, amb l’obertura del seu primer hotel al Carib: l’IBEROSTAR Bávaro Resort, de 5 estrelles, ubicat a la platja de Punta Cana (República Dominicana).

El 2004, va constituir la FUNDACIÓN IBEROSTAR, institució per a l’assistència social, el desenvolupament cultural i la cooperació per al desenvolupament, i dos anys més tard va vendre les seves empreses emissores per centrar-se en la divisió hotelera, àrea de negoci clau del GRUP.

El 2006, GRUPO IBEROSTAR va vendre les seves empreses emissores i es va centrar en la divisió hotelera, àrea de negoci clau del Grup. Va mantenir IBEROSERVICE, divisió receptora.

El 2008, va crear la nova divisió immobiliària, IBEROSTATE Golf, Villas & Condos, dedicada al desenvolupament de residències vacacionals de luxe a les zones exclusives dins de complexos hotelers IBEROSTAR de 5 estrelles.

El 2011, GRUPO IBEROSTAR va consolidar la divisió hotelera i va ampliar la línia d’hotels The Grand Collection. Es va iniciar l’expansió a hotels urbans, a destinacions turístiques com Budapest, l’Havana i Tenerife (Illes Canàries).

El 2015, GRUPO IBEROSTAR va adquirir Almundo.com, la major agència multicanal d’Argentina, amb un important pla de creixement i expansió a Llatinoamèrica, així com NT Incoming, una de les agències receptores més rellevants del mercat espanyol i amb un important pla d’expansió en els pròxims anys.

Actualment, amb la quarta generació de la família Fluxà ja immersa en el dia a dia de la companyia, GRUPO IBEROSTAR considera ampliar la seva àrea de negoci a noves destinacions i mercats.

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]