Identitarisme

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

L'identitarisme és una ideologia política associada al nacionalisme aparegut a finals del segle XX a Europa sovint catalogada com a extrema dreta i populista.

El moviment identitari a Europa[modifica]

Dintre els partits anomenats identitaris, existeixen diverses visions sobre el mateix concepte. Els partits més rellevants que defensen la identitat com una ideologia són presents en diferents graus als parlaments dels seus països, així com en el Parlament Europeu. En l'actualitat, hi ha diversos eurodiputats que s'agrupen entorn del grup Europa de la Llibertat i la Democràcia i com a no inscrits. Anteriorment el partit europeu Identitat, Tradició, Sobirania també n'aglutinava.

Aquest moviment té certa força en països com Suïssa, Àustria, França, els Països Baixos, Bèlgica o Dinamarca.

Els partits més importants són el Partit Popular Suís, el Partit Liberal d'Àustria, el Front Nacional de França, el Vlaams Belang a Flandes, el Partit per la Llibertat a Holanda, la Lega Nord a Itàlia, el Reagrupament Popular Ortodox a Grècia, la Unió Nacional Atac a Bulgària, el Partit Popular Danès, el Partit del Progrés a Noruega, Veritables Finlandesos a Finlàndia, el Moviment per a una Hongria Millor, els Demòcrates Suecs, tots ells amb representació parlamentària.

A Catalunya existeix el partit identitari Som Catalans, el qual no té representació parlamentària.