Il paese del sesso selvaggio

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaIl paese del sesso selvaggio
Fitxa
DireccióUmberto Lenzi Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióOvidio G. Assonitis Modifica el valor a Wikidata
GuióFrancesco Barilli Modifica el valor a Wikidata
FotografiaRiccardo Pallottini Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeEugenio Alabiso Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMedia Blasters i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenItàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena1972 Modifica el valor a Wikidata
Durada94 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalitalià Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror, cinema d'explotació i cinema caníbal Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0069956 Filmaffinity: 881411 Allocine: 175532 Rottentomatoes: m/sacrifice Letterboxd: man-from-deep-river Allmovie: v31138 TCM: 490932 TMDB.org: 68146 Modifica el valor a Wikidata

Il paese del sesso selvaggio és una pel·lícula d'explotació caníbal italiana estrenada el 1972, estrenada en anglès com a Man From Deep River, Deep River Savages i Sacrifice!,[1][2] dirigida per Umberto Lenzi i protagonitzada per Ivan Rassimov, Me Me Lai i Pratitsak Singhara. Potser és més coneguda per iniciar el "boom caníbal" del cinema d'explotació italià a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta.

Lenzi probablement intentava imitar el contingut del famós cinema mondo, que havia guanyat considerablement popularitat grindhouse des que Gualtiero Jacopetti i Paolo Cavara van fer Mondo Cane en 1962,[3] tot i que aquesta pel·lícula és fictícia. Igual que Man from Deep River les pel·lícules mondo se centren sovint en costums i ubicacions exòtiques, violència gràfica i crueltat animal.

La pel·lícula és força inspirada en Un home anomenat Cavall,[4] que també comptava amb un home blanc que s'incorporava a una tribu que originalment el va mantenir captiu. Se suposa que el títol Man from Deep River es fa ressò del títol Un home anomenat Cavall.[4]

Argument[modifica]

Un jove fotògraf arriba a Tailàndia i és atacat amb arma blanca per un nadiu, a qui mata en defensa pròpia. Buscat per la policia, marxa amb el seu guia i la seva càmera i recorre la selva del país. Un matí, en despertar, s'adona que el guia està surant de cap per avall en l'aigua mort. El noi és capturat per salvatges molt més agressius, dels quals només una vilatana dona mostres de simpatia, i a poc a poc s'integra en el seu grup.

Repartiment[modifica]

Actor Paper
Ivan Rassimov John Bradley
Me Me Lai Marayå
Pratitsak Singhara Taima
Sullalewan Suxantat Karen
Ong Ard Lahunà
Prapas Chindang Chuan
Pipop Pupinyo Mihuan
Tuan Tevan Tuan
Chit Caníbal
Choi Caníbal
Song Suanhad bruixot
Pairach Thaipradt Thai

Producció[modifica]

L'autora del guió fou Emmanuelle Arsan, creadora de l'heroïna literària i cinematogràfica homònima. Lenzi reutilitzarà algunes escenes d'aquesta pel·lícula a Mangiati vivi!. El productor de cinema Luciano Martino apareix en una escena en un bar.

Llegat[modifica]

Tot i que el "boom caníbal" dels anys setanta i vuitanta no va començar fins que Ruggero Deodato va llançar la seva pel·lícula Ultimo mondo cannibale el 1977,[5] Il paese del sesso selvaggio és vista com la inspiració o l'inici del gènere caníbal,[6][7][8] perquè la combinació de selva tropical i canibalisme a la pantalla no es va veure fins al seu llançament.[4] (el director Umberto Lenzi va dir que el canibalisme no estava destinat a ser el tema central).[4]Quan es va estrenar als Estats Units, es va provar amb èxit al 42nd Street de Time Square sota el títol de Sacrifice !,[7] oferint l'oportunitat que pel·lícules similars gaudissin d'aquest mateix èxit (que en última instància va ser el cas). Fins i tot es va donar a Lenzi l'oportunitat de dirigir Ultimo mondo cannibale, però els productors van triar Ruggero Deodato quan es van negar a fer coincidir el preu de Lenzi. Tanmateix, farà un seguiment el 1980 amb la seva pel·lícula Mangiati vivi! (que fins i tot presentava els teatres grindhouse del carrer 42 que havien fet famós Il paese del sesso selvaggio)[9] i la seva obra més famosa, Cannibal Ferox.

Referències[modifica]

  1. «Sacrifice!», 23-05-1973. [Consulta: 20 octubre 2017].
  2. «Poster for Man from Deep River (Il paese del sesso selvaggio, aka Sacrifice!, aka Deep River Savages) (1972, Italy) - Wrong Side of the Art». Arxivat de l'original el 21 d’octubre 2017. [Consulta: 20 octubre 2017].
  3. Goodall, Mark. Sweet & Savage: The World Through The Shockumentary Film Lens. Critical Vision, 2005. ISBN 1-900486-49-0. 
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Lenzi, Umberto. Man from Deep River DVD Extras. 
  5. David Carter. «Savage Cinema». Savage Cinema. [Consulta: 24 octubre 2006].
  6. Mark Martinez. «Kult Movies». Arxivat de l'original el 2007-09-27. [Consulta: 24 octubre 2006].
  7. 7,0 7,1 Cannibal Ferox. United States: Grindhouse Releasing, 2000. GRID 9658 DVD. 
  8. Man from Deep River. United States: Shriek Show (Media-Blasters), 2004. SSDVD 0421. 
  9. Umberto Lenzi (2004-11-30). Eaten Alive! (DVD). Shriek Show (Media Blasters).