Illa Manitoulin

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 00:25, 28 feb 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Illa Manitoulin

L'illa Manitoulin és una illa dins un llac que es troba al Canadà, en el Llac Huron a Ontàrio. És l'illa més gran del món situada en un llac d'aigua dolça.[1]

Localització de l'illa Manitoulin en els Grans Llacs

Aquesta illa té una superfície de 2.766 km². Separa la major part del Llac Huron de la Badia Georgian i del Canal Nord d'Ontàrio. La mateixa illa Manitoulin té 108 llacs d'aigua dolça i alguns d'ells tenen la seva pròpia illa. El Llac Manitou (d'uns 104 km2 - 40.5 sq. mi.) és el llac més gran del món dins una illa d'aigua dolça,[2]

Aquesta illa té quatre rius principals. Hi ha dues poblacions incorporades: Northeastern Manitoulin and the Islands i Gore Bay). La població de residents permanents total és de 12.600 persones, el 39% són aborígens.

Manitoulin significa Terra de l'esperit en Anishinaabemowin (l'idioma Ojibwe). Aquesta illa era considerada sagrada pels natius Anishinaabe que es considera que pertanyen al grup del Ojibwe.

Referències

  1. «CBC.CA - Seven Wonders of Canada - Your Nominations - Manitoulin Island, Ontario». CBC News [Consulta: 1r març 2010].
  2. «The Island and Lake Combination». [Consulta: 1r març 2010].

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Illa Manitoulin