Imatge multiespectral

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Vídeo de SDO mostrant seccions simultàniament del Sol en diverses longituds d'ona

Una imatge multiespectral és allò que captura dades d'imatges dins de rangs de longitud d'ona específics a través de l'espectre electromagnètic. Les longituds d'ona poden estar separades per filtres o mitjançant l'ús d'instruments sensibles a longituds d'ona particulars, inclosa la llum de freqüències més enllà del rang de llum visible, p.e. infraroig i ultraviolat. L'obtenció d'imatges espectrals pot permetre l'extracció d'informació addicional que l'ull humà no captura amb els seus receptors vermell, verd i blau. Va ser desenvolupat originalment per a imatges obtingudes de l'espai,[1] i també ha trobat un ús en l'anàlisi dels documents i la pintura.

La imatge multispectral mesura la llum en un petit nombre (normalment de 3 a 15) bandes espectrals. L'obtenció d'imatges hiperespectrals és un cas especial d'imatges espectrals on sovint hi ha centenars de bandes espectrals contigües.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. R.A. Schowengerdt. Remote sensing: Models and methods for image processing, Academic Press, 3rd ed., (2007)
  2. ; Kudenov, Michael W.«Review of snapshot spectral imaging technologies». Optical Engineering. [Consulta: 2 febrer 2017].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]