Imatge multiespectral

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Vídeo de SDO mostrant seccions simultàniament del Sol en diverses longituds d'ona

Una imatge multiespectral és allò que captura dades d'imatges dins de rangs de longitud d'ona específics a través de l'espectre electromagnètic. Les longituds d'ona poden estar separades per filtres o mitjançant l'ús d'instruments sensibles a longituds d'ona particulars, inclosa la llum de freqüències més enllà del rang de llum visible, p.e. infraroig i ultraviolat. L'obtenció d'imatges espectrals pot permetre l'extracció d'informació addicional que l'ull humà no captura amb els seus receptors vermell, verd i blau. Va ser desenvolupat originalment per a imatges obtingudes de l'espai,[1] i també ha trobat un ús en l'anàlisi dels documents i la pintura.

La imatge multispectral mesura la llum en un petit nombre (normalment de 3 a 15) bandes espectrals. L'obtenció d'imatges hiperespectrals és un cas especial d'imatges espectrals on sovint hi ha centenars de bandes espectrals contigües.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. R.A. Schowengerdt. Remote sensing: Models and methods for image processing, Academic Press, 3rd ed., (2007)
  2. ; Kudenov, Michael W.«Review of snapshot spectral imaging technologies». Optical Engineering. [Consulta: 2 febrer 2017].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]