Imm sound

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

imm sound era una companyia privada establerta a Barcelona, especialitzada en tecnologia sonora 3D, postproducció per a cinema i altres àrees audiovisuals. El novembre de 2010 es va convertir en la primera companyia especialitzada en so per a cinema en crear una sala de cinema capaç de reproduir música en format channel free. El juliol de 2012 la companyia va ser finalment comprada per Dolby.

Història[modifica | modifica el codi]

imm sound va començar les seves accions el 2010, quan adquirí les llicències dels últims resultats en les innovacions de la tecnologia sonora desenvolupada a la companyia Barcelonina R&D. La companyia tenia la tecnologia i els serveis per el ple desenvolupament del so 3D en la indústria mundial del cinema.

La primera vegada que va ser equipada una sala de cinema per aquest servei va ser a la tardor de 2010, als cinemes Araújo, Maringà, Brasil. A partir de 2012, les instal·lacions van arribar a sales de cinema dels Estats Units, Xina, Irlanda, Alemanya, Àustria, França, Brasil, Corea, Japó, Itàlia i Espanya. El film Lo Imposible, realitzat l'octubre de 2012, va ser el primer a utilitzar la tecnologia Imm Sound.

Tecnologia[modifica | modifica el codi]

La principal filosofia darrere la tecnologia imm sound era el channel free el qual estava enfocat en l’especialització de l'àudio pel que el concepte de canals de so va ser eliminat de la postproducció i la distribució. La creació de les bandes sonores de imm 3D està portat a terme sense tenir en compte ni donar importància a la disposició dels altaveus específics on han de ser exposades les bandes sonores de tal manera que això redueix la complexitat en el procés creatiu i elimina totes les decisions prèvies pels diferents canals de so. En comptes de centrar-se en això, ja que la tecnologia imm 3D és capaç de fer-ho per si sola, els enginyers es poden concentrar el les propietats especials del elements dels so sense haver de pensar quin altaveu reproduirà un so o un altre. Els cinemes i altres sales d'exhibició són lliures de triar el número i la posició dels altaveus que millor s'acomoden a la seva arquitectura i les seves necessitats.

Aquesta tecnologia també pot reproduir bandes sonores en 3D en els formats convencionals com el 5.1, 7.1 o qualsevol altre format futur. Els processadors de imm sound, igual que les eines de postproducció també inclouen la tecnologia 3D upmix, capaç de fer una conversió en directe de qualsevol estèreo, 5.1 o 7.1 en el format 3D d'entrada d'imm sound channel free: analitza els senyals originals i, a través d'un procés d'inferència física i psicoacústica, genera sons 3D respectant la llei sagrada del cinema de deixar en a reproducció tots els diàlegs, sons directes d'instruments, etc. Mentre que el seu ús principal és la postproducció, moltes sales de cinema també utilitzen aquesta tecnologia per a continguts alternatius.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «Hollywood Reporter. 23 Juny 2012.».
  2. «Dolby Atmos».
  3. «Pàgina oficial imm Sound».