In the Park

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaIn the Park

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJess Robbins Modifica el valor a Wikidata
GuióCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
ProductoraEssanay Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1915 Modifica el valor a Wikidata
Durada33 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0005542 Filmaffinity: 827564 Allocine: 112032 Letterboxd: in-the-park Allmovie: v140899 Archive.org: InTheParktinted TMDB.org: 53405 Modifica el valor a Wikidata

In the Park és un curtmetratge mut dirigit i protagonitzat per Charles Chaplin.[1] Es tracta de la tercera pel·lícula que Chaplin va rodar per a l'Essanay.[2] Es va estrenar el 18 de març de 1913.[3]

Argument[modifica]

Chaplin i Purviance en un fotograma de la pel·lícula

La pel·lícula encadena un seguit de situacions que succeeixen dins d'un parc i tenen com a protagonistes dues parelles i alguns aprofitats. La pel·lícula comença amb un senyor molt ben vestit i la seva xicota que s'acaronen en un banc i una mainadera amb un cotxet que espera el seu pretendent mentre els observa. Charlie, després d'importunar-los es troba amb un lladre que intenta buidar-li les butxaques però que només aconsegueix que sigui l'altre que li prengui una cigarreta i un llumí. Charlie intenta seduir la mainadera mentre el seu pretendent ha anat a cercar salsitxes a un venedor ambulant. En tornar, el pretendent fa fora Charlie de males maneres i aquest aconsegueix després robar una rastellera de salsitxes al venedor. A la vegada, el lladre s'ha endut el moneder de la noia del banc i en veure Charlie amb les salsitxes intenta robar-les mentre aquest li pren el moneder.

El pretendent de la mainadera va a buscar més salsitxes i en veure com el moneder penja del bastó de Charlie l'intenta agafar. Aquest però se n'adona i li acaba venent. En aquell moment apareix el lladre reclamant el que és seu i es produeix una baralla que acaba interrompuda per un policia. Charlot s'enduu el moneder i l'ofereix a la mainadera però són interromputs de nou pel seu pretendent.

Aleshores, el dandi i la seva xicota descobreixen el robatori i que la mainadera té el moneder per lo que l'home s'acosta a reclamar-lo però és abatut per l'home. No gosant barallar-se torna amb la seva xicota que l'abandona. Ell desesperat es vol suïcidar però en no tenir valor per fer-ho amb la seva pistola demana a Chaplin que el llenci a l'estany, cosa que aquest fa. Mentrestant, el pretendent ha estat detingut per un policia després de la denúncia de la propietària del moneder i en aquest moment veu Charlie i l'acusa de ser el causant de tot. En la discussió acaben tots dos a l'aigua i Charlie pot fugir.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Okuda, Ted; Maska, David. Charlie Chaplin at Keystone and Essanay: Dawn of the Tramp (en anglès). iUniverse, 2005-08, p. 118. ISBN 978-0-595-36598-2. 
  2. Neibaur, James L. Early Charlie Chaplin: The Artist as Apprentice at Keystone Studios (en anglès). Scarecrow Press, 2012, p. 225 apèndix B. ISBN 978-0-8108-8242-3. 
  3. Taibo, Paco Ignacio. La risa loca: enciclopedia del cine cómico (en castellà). UNAM, 2005, p. 208. ISBN 978-970-35-0403-9.