Infanteria de Marina Mexicana

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióInfanteria de Marina Mexicana
Escudo Infantería de Marina de México.svg
Mexicanmarinetraining.jpg
Un escamot d'Infanteria de marina mexicana de maniobres
Organització i govern
Seu central 
Afiliacions Armada de Mèxic
Modifica les dades a Wikidata

El Cos d'Infanteria de Marina és el cos de marins i forces amfíbies de l'Armada de Mèxic. La principal tasca del cos d'infanteria és la de garantir la seguretat marítima de les costes i ports mexicans, en contra de qualsevol amenaça interna o externa. Per dur a terme aquesta labor, el cos està entrenat i equipat per realitzar qualsevol tipus d'operació necessària ja sigui en el mar, a la terra o en l'aire.

La seva missió[modifica]

Executar operacions d'assalt amfibi, projectant tropes d'infanteria de marina de manera immediata i decidida en una platja o àrea hostil, per prosseguir amb objectius terra endins; localitzar, prendre el contacte i destruir a l'enemic per mitjà del foc i la maniobra; negar i rebutjar l'assalt enemic emprant els mitjans d'acció de què es disposa; realitzar operacions que no necessàriament requereixen l'ocupació de la força militar, tals com a suport a la població civil en zones i casos de desastre o emergència, operacions cívic militars, de policia marítima, policia naval, contra el crim organitzat, contra el terrorisme, de seguretat a instal·lacions estratègiques i de suport a altres institucions en els tres nivells de govern, amb la finalitat de contribuir en la defensa exterior i coadjuvar en la seguretat interior del país.

Els Infants de Marina estan sempre llestos per actuar des de l'aire, la terra i el mar. Aquesta capacitat única distingeix als Infants de Marina com una força altament eficaç en el combat per a la defensa del territori nacional o per donar suport al seu poble i actuar en zones de desastre o emergència.