Infectivitat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

En epidemiologia, la infectivitat és la capacitat d'un patogen per produir una infecció. Més concretament, la infectivitat és la capacitat de transmissibilitat horitzontal d'un patogen, és a dir, en quina freqüència es propaga entre els hostes que no es troben en una relació progenitor-fill. La mesura d'infectivitat en una població s'anomena incidència.

S'ha demostrat que la infecció està correlacionada positivament amb la virulència. Això vol dir que, a mesura que augmenta la capacitat d'un agent patogen d'infectar un major nombre d'hostes, també augmenta el nivell de perjudici que causa a l'hoste.[1]

La infectivitat d'un agent patogen és subtilment diferent de la seva transmissibilitat vertical, que fa referència a la capacitat de transmissió dels progenitors als fills.

Referències[modifica]

  1. Stewart, AD; Logsdon, JM; Kelley, SE «An empirical study of the evolution of virulence under both horizontal and vertical transmission». Evolution, 59, 4, abril 2005, pàg. 730–739. DOI: 10.1554/03-330. PMID: 15926685.