Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Group half.svgInstitució Catalana de Recerca i Estudis Avançats
Dades base
Abreviació ICREA
Tipus entitat fundació
Història
Fundació 2000
Modifica dades a Wikidata

La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) és una fundació creada el 2000 per la Generalitat de Catalunya, impulsada conjuntament pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), i està regida per un Patronat.

ICREA contribueix als objectius del IV Pla de Recerca de Catalunya ampliant, en qualsevol àmbit del saber, la base humana del sistema català de recerca. ICREA, per mitjà d'un procés de selecció basat en el talent científic, contracta investigadors d'arreu del món i contribueix a facilitar el retorn dels investigadors propis que han dut a terme (part de) la seva carrera en centres de fora de Catalunya.

ICREA col·labora activament amb les universitats i centres de recerca de Catalunya mitjançant convenis estables en virtut dels quals els Professors d'investigació i Investigadors d'ICREA s'integren en equips de recerca d'aquestes universitats i centres. Tanmateix, ICREA té com a objectiu potenciar la incorporació d'investigadors als laboratoris, departaments de recerca i/o innovació del sector privat mitjançant la concessió d’ajuts que fomenten l'esmentada contractació i seguir contribuint així al creixement de la recerca feta a Catalunya. La cooperació, l’obertura internacional i l'afany d’excel·lència són característiques d'ICREA.

En el període 2000-2008, ICREA ha contractat un total de 222 investigadors en especialitats molt diverses: un 32,5% en ciències de la vida i medicina, un 27% en ciències experimentals i matemàtiques, un 10% en ciències socials, un 13,5% en diversos camps de les humanitats i un 17% en àrees tecnològiques.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]