Institut d'Estudis Espacials de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut d'Estudis Espacials de Catalunya
Dades
Nom curtIEEC Modifica el valor a Wikidata
Tipusinstitut de recerca Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballespai exterior, ciències de la Terra i física Modifica el valor a Wikidata
Història
Creaciófebrer 1996
Activitat
ÀmbitCatalunya Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
  • Gran Capità, 2-4 - Edifici Nexus, Desp. 201
  • Barcelona
Part deCentres de Recerca de Catalunya (CERCA)
Associació Catalana d'Entitats de Recerca Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+34-932-80-20-88 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webieec.cat Modifica el valor a Wikidata
Facebook: IEECspace Twitter (X): IEEC_space LinkedIn: institut-d'estudis-espacials-de-catalunya---ieec Flickr: ieec_space Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) va ser creat el febrer de 1996[1] per fomentar la recerca i desenvolupament (R+D) espacial a Catalunya. L'institut és una fundació privada sense afany de lucre amb un Patronat format per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Unitats de recerca[modifica]

L'IEEC està compost de quatre unitats de recerca, que constitueixen el nucli de l'activitat d'R+D. Cadascuna d'aquestes unitats va ser creada i es regeix per les normatives de les respectives institucions acadèmiques presents al Patronat.

Aquestes unitats són:

  • Astrofísica i Ciències de l'Espai (ACE-ICC-UB)
  • Centre d'Estudis i Recerca Espacials (CERES-UAB)
  • Centre de Recerca Aeronàutica i de l'Espai (CRAE-UPC)
  • Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC)

Directors[modifica]

L'astrofísic Jordi Isern, especialista en evolució estel·lar va dirigir l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya des de la seva fundació el 1996 fins al 2015.[2] Des d'octubre del 2015 fins al 2017 el director fou Jordi Torra Roca, investigador i catedràtic d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de Barcelona (UB).[3] Des del 30 de juny de 2017 Ignasi Ribas és el nou director del IEEC, després que va ser nomenat per part del seu patronat en substitució de Jordi Torra.[4]

Referències[modifica]

  1. «Ciencia: Creado el Institut d'Estudis Espacials». La Vanguardia (Hemeroteca), 07-02-1996, pàg. 27 [Consulta: 15 octubre 2017].
  2. Corbella, Josep «Jordi Isern: “La vida intel·ligent deu ser escassa a l'univers”». La Vanguardia (Hemeroteca), 01-05-2016, pàg. 44 [Consulta: 15 octubre 2017].
  3. «Jordi Torra, nuevo director del Instituto de Estudios Espaciales de Cataluña». La Vanguardia, 23-10-2015 [Consulta: 15 octubre 2017].
  4. Sáez, Cristina «Ignasi Ribas, nuevo director del Institut d'Estudis Espacials de Catalunya». La Vanguardia, 06-10-2017 [Consulta: 15 octubre 2017].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]