Institut d'Estudis Nord-americans

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Entrada de l'Institut d'Estudis Nord-americans, a la Via Augusta.

Institut d'Estudis Nord-americans (IEN) és una entitat cultural fundada el 1951 a Barcelona com a associació sense ànim de lucre amb la finalitat de promoure l'intercanvi cultural des de Catalunya amb els Estats Units d'Amèrica.[1] La seva activitat principal és l'ensenyament de la llengua i la cultura nord-americanes, amb un sistema d'ensenyament basat en la interacció a la classe entre el professor i l'alumne. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El va co-fundar, entre altres, l'eminent metge de Barcelona, Josep Maria Poal. Les seves principals activitats són l'ensenyament de l'idioma anglès i la promoció de la consciència cultural a través d'exposicions d'art, seminaris, conferències, actuacions musicals, així com l'establiment de la primera i més gran biblioteca americana d'Espanya. L'IEN també ha dedicat els seus esforços a la creació i l'èxit d'un Departament de Formació de mestres (acreditat pel Trinity College London i el "govern de la Generalitat") i un Departament d'Espanyol (amb crèdits atorgats per alguns Programes d'Estudi a l'Estranger dels EUA) amb la finalitat d'estrènyer els vincles entre ambdós països.

Cursos impartits[modifica | modifica el codi]

S'hi realitza tota mena de cursos de llengua i cultura nord-americanes per a totes les edats, professions i utilitats, organitzats per tal d'oferir una àmplia varietat d'horaris. És Centre oficial per als exàmens de TOEFL, GRE, SAT, USMLE i altres exàmens indispensables per a estudiar a les Universitats dels EUA.

Amb més de 60 anys d'experiència, l'Institut d'Estudis Nord-americans es considera a l'avantguarda de l'ensenyament d'idiomes, amb un personal docent altament qualificat que promou un enfocament comunicatiu en l'ensenyament d'idiomes. l'IEN ofereix una àmplia varietat d'horaris als seus alumnes, ja sigui en l'"English Adult Program" Programa d'Anglès per a Adults amb crèdits de cursos expedits per les universitats catalanes, l'"English Junior/Teen Program" (Programa Anglès d'Adolescents), l'"English Professional Program " (Programa d'Anglès Professional), l'"English Challenge Multi-media Center" (Desafiament Anglès Centre Multi-media), el "Teacher Training Program" (Programa de Formació del Professorat) o l'"Spanish Program" (Programa de castellà).

Fundació Institut d'Estudis Nord-americans[modifica | modifica el codi]

El 2006, l'Institut d'Estudis Nord-americans va esdevenir una fundació privada amb els següents membres: - Patronat: Robert Manson (president), Juan Carlos Arranz, Josep Mª Bosch, Josep Lluís Bonet, Ramon Casals, Juan Francisco Corona, Lluís Foix, Pasqual Maragall, Andreu Mas-Colell, Juan Enrique Maza, Pere Mateu, Àngel Monell, Ramon Mullerat, Antoni Noguero, Jordi Pujol, Antoni Serra, Jordi Setoain, Blake Davies i Ismael Nafria. - Comitè Executiu: Robert Manson (president), Juan Carlos Arranz, Juan Francisco Corona, Carles Domingo, Àngel Monell, Ramon Mullerat, Antoni Noguero, Jordi Setoain i Consul General EEUU Tanya C. Anderson.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Institut d'Estudis Nord-americans. L'Institut d'Estudis Nord-americans: un pont entre Catalunya i els Estats Units. Institut d'Estudis Nord-americans, 1992. ISBN 978-84-600-8009-1 [Consulta: 17 December 2012]. 

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Coord.: 41° 24′ 01″ N, 2° 08′ 44″ E / 41.400268°N,2.145638°E / 41.400268; 2.145638