Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Part deDirecció General de Polítiques de Muntanya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webterritori.gencat.cat… Modifica el valor a Wikidata

L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) és un institut constituït com a instrument per impulsar el desenvolupament dels territoris de muntanya de Catalunya. L'IDAPA fou creat a partir de l'aprovació, per part del Parlament de Catalunya, de la llei 28/2002 del 30 de desembre amb la unanimitat de tots els grups polítics.[1][2]

La creació d'aquest ens rau a partir de la premissa que els territoris de l'Alt Pirineu català: Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Aran, constitueixen una unitat territorial amb una especificitat pròpia. I així poder atendre necessitats sanitàries, turisme de muntanya, agrícoles, ramaderes, forestals, comunicacions i infraestructures, ensenyament i hàbitat rural.[3]

Els objectius de l'ens són:

  1. Impuls i difusió del mateix Institut
  2. Concertació de les polítiques de telecomunicacions
  3. Promoció turística de la regió
  4. Promoció del senderisme.
  5. Impuls de la ramaderia ecològica
  6. Impuls del Pla territorial de l'Alt Pirineu i Aran

Pere Josep Porta i Colom n'és el director des del 2011.[4]

Referències[modifica]

  1. «LLEI 28/2002, de 30 de desembre, de creació de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran.». (DOGC núm. 3801), 2022. [Consulta: 3 setembre 2022].
  2. Josep Enric Llebot (ed). L'Estat del medi ambient a Catalunya. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals - Universitat Autònoma de Barcelona, 2005, p. 178. ISBN 978-84-490-2379-8. 
  3. «Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA)». sac.gencat.cat (Organismes de la Generalitat de Catalunya). [Consulta: 3 setembre 2022].
  4. «El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran va reunir-se amb el director de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA)» (en anglès). govern.cat, 25-08-2011. [Consulta: 3 setembre 2022].

Enllaços externs[modifica]