Interbase

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Posició del shortstop al camp de beisbol

En beisbol, hom anomena interbase[1] o parador en curt (shortstop en anglès, abreujat SS) aquell jugador que ocupa la posició entre la segona i tercera base. Aquesta posició és considerada per molts una de les més difícils i dinàmiques, a causa de la ubicació en què es juga. La raó es deu al fet que existeix una major quantitat de batedors dretans que esquerrans, i la majoria dels batedors tendeixen a colpejar la pilota en la direcció cap a on apunta el seu bat. Això resulta en una gran quantitat de pilotes enviades en la direcció del parador en curt. En el sistema numèric usat per a l'anotació de partits, el parador en curt correspon al número 6.

El parador en curt ha de cobrir la segona base en situacions de double play i també quan la pilota és copejada cap a primera base, al llançador o al receptor. En algunes ocasions també ha de cobrir tercera base, com quan es dona un toc de sacrifici. Generalment, els altres jugadors del quadre cedeixen els elevats al parador en curt quan aquest demana atrapar-los, però els exteriors generalment demanen els elevats fora del quadre, i el parador en curt ha de cedir-los.

La posició de parador en curt requereix de bona habilitat per atrapar i llançar la bola, igual com requereix que qui jugui aquesta posició tingui bona reacció i es mogui amb rapidesa. Aquesta posició és jugada exclusivament per jugadors que llancin amb el braç dret, ja que és més fàcil per a un dretà de realitzar un tir a primera base o segona base des de la ubicació del parador en curt per que no necessita girar tant el maluc com un esquerrà.

Interbases destacats[modifica]

Membres del Saló de la Fama[modifica]

Altres notables[modifica]

Referències[modifica]