Júlia Bertran i Lafuente

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJúlia Bertran i Lafuente

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1980 Modifica el valor a Wikidata (43/44 anys)
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorTelevisió de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm2432681 Twitter (X): julysuperfly Goodreads author: 17344264 Modifica el valor a Wikidata

Júlia Bertran Lafuente (1980) és una periodista cultural especialitzada en arts escèniques, il·lustradora i escriptora. Reportera de televisió, treballa des del 2005 a Televisió de Catalunya. Ha estat redactora i reportera en programes com Silenci?, Ànima[1] i Tria33.[2] És periodista del programa Quan arribin els marcians[3][4] de TV3 i col·labora en la revista Enderrock. També ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat i Com Ràdio.

Va ser la cantant dels Tejero, una banda barcelonina de pop-punk formada per ella mateixa i Juanpe González. L'any 2015 va ser l'encarregada de presentar la Nit de Santa Llúcia,[5] considerada la vetllada literària més important en llengua catalana.

El 2016 va exposar les seves il·lustracions a la Galeria H2O (Barcelona), sota el títol Imagina’t que fóssim normals.[6] El 2017 va publicar el llibre M'estimes i em times,[7][8] en el qual es qüestiona l'amor romàntic, la cultura monògama, la família tradicional i el sistema binari de gènere i els seus rols sexistes.

L'any 2018 va fer la lectura del manifest de la marxa multitudinària a Barcelona convocada amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones,[9][10] juntament amb les activistes Carmen Juares i Sofia Bengoetxea.

L'any 2023 va publicar el seu segon llibre Estimada desconeguda, on parla d'una vivència agredolça, plena de dubtes i que, tot i que afecta moltes dones, continua sent un tabú: la reproducció assistida.[11]

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]