Júlia Creus i Garcia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJúlia Creus i Garcia

(2020) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 febrer 1994 Modifica el valor a Wikidata (30 anys)
Tarragona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCatalunya
Activitat
Ocupacióactriu, guionista, ballarina, cantant, gimnasta Modifica el valor a Wikidata
Obra
Papers destacatsMònica a la sèrie de TVC Merlí.

Lloc webjuliacreus94.wixsite.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm3983816 Twitter (X): Jcreusgarcia LinkedIn: júlia-creus-garcia-b310b438 Modifica el valor a Wikidata

Júlia Creus i Garcia (Tarragona, 14 de febrer de 1994)[1] és una actriu, cantant i ballarina catalana, que ha debutat en teatre i televisió. És coneguda sobretot pel seu paper de Mònica a la sèrie de TVC Merlí. També ha exercit el paper de Paula al musical català Boig per tu o Marta a la pel·lícula de Javier Ruiz Caldera 3 bodas de más.

Biografia[modifica]

Va cursar l'ESO a l'escola Santa Teresa de Jesús, però després, per a combinar els assajos amb els estudis, va decidir estudiar el batxillerat nocturn a l'IES Martí Franquès, on podia combinar les dues coses. D'adolescent, solia fer de ballarina en algunes competicions Nacionals de gimnàstica rítmica.[2]

Als 15 anys manifesta el seu interès pel món de l'espectacle, i practica gimnàstica rítmica i dansa clàssica. Posteriorment es va presentar a un càsting de Ventdelplà on va participar amb 16 anys.

S'ha format a diverses escoles de teatre, entre les quals Eòlia, l'escola de Dagoll Dagom, el Tricicle, i també Set d'Acció.[2] Ha interpretat la Mònica de Villamore a la sèrie de TVC Merlí, resideix a Barcelona[2] i el seu passatemps preferit és muntar a cavall.

Referències[modifica]

  1. «Júlia Creus Garcia» (en castellà). Linkedin. [Consulta: 24 setembre 2016].
  2. 2,0 2,1 2,2 «Júlia Creus, l'actriu tarragonina que ha debutat a ‘Merlí’: ‘Sempre he estat molt ‘farandulera”». [Consulta: 24 setembre 2016].

Enllaços externs[modifica]