Jaime Quintanilla Ulla

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJaime Quintanilla Ulla
Biografia
Naixement9 setembre 1919 Modifica el valor a Wikidata
Ferrol (província de la Corunya) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 octubre 2002 Modifica el valor a Wikidata (83 anys)
Ferrol (província de la Corunya) Modifica el valor a Wikidata
  Alcalde de Ferrol
1979 – 1987
← ?
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Família
PareJaime Quintanilla Modifica el valor a Wikidata

Jaime Quintanilla Ulla (Ferrol, 9 de maig de 1919 - Ferrol, 28 d'octubre de 2002) fou un metge i polític gallec, militant del Partit dels Socialistes de Galícia (PSdeG-PSOE) i alcalde de Ferrol entre 1979 i 1987.

Trajectòria[modifica]

Fill de Jaime Quintanilla Martínez, últim alcalde de Ferrol durant la Segona República Espanyola, es llicencià en Medicina per la Universitat de Santiago de Compostel·la i titulà en Graduat Social. Fou alcalde de Ferrol pel Partit dels Socialistes de Galícia (PSdeG-PSOE) a les eleccions municipals espanyoles de 1979 i continuà en el càrrec fins a l'any 1987. Escrigué El complejo mundo del suicidio (1994) i col·laborà al diari La Voz de Galicia. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia de Galícia, rebé la Medalla de l'Orde de Sant Ramon de Penyafort, la Creu de l'Orde del Mèrit Naval i la Creu de l'Orde Civil de Sanitat.

Durant l'intent de cop d'estat del 23 de febrer de 1981, s'atrinxerà de manera propagandística a l'ajuntament de Ferrol, juntament amb diversos ciutadans i representants socials. No obstant això, el capità general Miguel Romero Moreno controlà la plaça i, finalment, no es produïren incidents destacables.[1]

Referències[modifica]

  1. Varela, Francisco. «Al capitán general de Ferrol lo pararon en Ordes para advertirle de la asonada» (en castellà). LaVozdeGalicia.es, 23-02-2011. [Consulta: 6 febrer 2017].


Càrrecs públics
Precedit per:
???
Alcalde de Ferrol
Escut de Ferrol

1979-1987
Succeït per:
Alfonso Couce Doce