Jake Paul

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJake Paul

(2023) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Jake Joseph Paul Modifica el valor a Wikidata
17 gener 1997 Modifica el valor a Wikidata (27 anys)
Cleveland (Ohio) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióWestlake High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Alçada1,83 m Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióyoutuber, actor, músic, actor de televisió, productor de televisió, videobloguer, actor infantil, celebritat d'Internet, model, comediant, boxador Modifica el valor a Wikidata
Activitat2013 Modifica el valor a Wikidata –
Família
PareGreg Paul (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansLogan Paul Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webjakepaul.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm4777243 Allocine: 796601 Rottentomatoes: celebrity/jake_paul TMDB.org: 1602979
Facebook: jakepaul Twitter (X): jakepaul Instagram: jakepaul Youtube: UCcgVECVN4OKV6DH1jLkqmcA TikTok: jakepaul Spotify: 41hhOkoRcm7m4fE0g7t1sa iTunes: 1031733727 Musicbrainz: 9d9cebdc-a9fc-4c4b-bb18-a3f635ab5e6e Discogs: 6009900 Modifica el valor a Wikidata

Jake Joseph Paul (Cleveland, 17 de gener de 1997) és un actor, comediant, youtuber, raper i boxejador estatunidenc. Va arribar a la fama gràcies a l'aplicació de vídeo, ara desapareguda, Vine. Paul també és conegut per interpretar el paper de Dirk a la sèrie de Disney Channel Bizaardvark durant dues temporades. Actualment, es dedica a la boxa professional i al seu canal de Youtube on publica vlogs i cançons.

Abans de la fama[modifica]

Jake Paul va néixer a Cleveland, i va créixer a Westlake, Ohio. Va començar publicant vídeos a l'aplicació Vine amb el seu germà Logan. En menys de 5 mesos Jake va aconseguir un milió de seguidors. Va arribar a tenir més de 5 milions de seguidors quan l'aplicació encara era activa. Va obtenir una nominació al premi Shorty en la categoria de Vineographer.

Família[modifica]

És fill de Greg Paul,un agent de béns arrels, i Pam Stepnick, una infermera registrada. És germà de Logan Paul que, igual que Jake, també és un fenomen d'internet per mèrit propi. Va tenir una relació sentimental amb Alissa Violet, però la parella es va separar l'any 2017. Té una estreta amistat amb el model Erika Costell; i es rumorejava que sortien, però que més tard el setembre del 2017, ho van negar.

Carrera[modifica]

Paul va començar la seva carrera el setembre de 2013 publicant vídeos a la plataforma Vine. Quan Vine es va tancar, Jake Paul tenia 5,3 milions de seguidors i 2 mil milions de reproduccions a l'aplicació.

El 2015, es va anunciar que Paul interpretaria el paper de Dirk a la nova sèrie de comèdia de Disney Channel, Bizaardvark.

El 5 de gener de 2017, Paul va ser un dels convidats en un esdeveniment a la Casa Blanca centrant-se en els mitjans de comunicació socials. Com a truc per al seu canal YouTube vlog, es va amagar en un bany abans d'escapolir-se de la Casa Blanca a les 3:30 de la matinada sense haver d'enfrontar-se a la seguretat.

El 17 de gener de 2017, es va informar que Paul havia llançat Team 10 amb un milió de dòlars en finançament per crear una administració de màrqueting d'influències i una agència creativa entorn de l'entreteniment per a adolescents. Els inversors inclouen Danhua Capital, Horizons Alpha, Vayner Capital, Sound Ventures i A-Grade Investments, i Adam Zeplain.

El 30 de maig de 2017, Paul va llançar una cançó i un video musical al costat de Team 10, titulat "It's Everyday Bro", que va aconseguir més de 120 milions de visites a YouTube i s'ha convertit en el cinquè vídeo amb més "disLikes" de YouTube. La cançó va arribar al número 94 en el Billboard Hot 100 en el gràfic datat del 24 de juny de 2017. I va ser número 2 a ITunes.

El 22 de juliol de 2017, al mig de la filmació de la segona temporada de Bizaardvark, el Disney Channel va anunciar que Paul deixava la sèrie, afirmant en un comunicat: "Hem acordat mútuament que Jake Paul deixarà el seu paper a Disney Channel en la sèrie 'Bizaardvark'. En representació de la productora i la tripulació, agraïm a Jake pel seu bon treball a la sèrie de televisió durant els últims 18 mesos i estenem els nostres millors desitjos". L'anunci va seguir un KTLA 5 notícies, és parlava sobre el seu contracte amb Disney i també sobre reclamacions públiques dels veïns de Paul sobre el soroll generat per les bromes, els partits, els incendis i les grans multituds de fans de Paul congregant-se en el seu veïnat. Paul més tard va confirmar la notícia a la seva pàgina de Twitter, dient que ara se centraria més en la seva marca personal, el seu canal de YouTube, els seus negocis empresarials i més papers d'actuació per a adults. Paul més tard va revelar en una entrevista amb The Hollywood Reporter que en realitat va ser despatxat de Bizaardvark per part de Disney a causa del segment KTLA que volia accelerar el procés de desnonar-lo.

Problemes Legals[modifica]

El 18 de juliol de 2017, es va informar que els veïns de Jake Paul al barri de Beverly Grove de Los Angeles es van reunir amb els membres del consell de la ciutat i els oficials de policia en relació a presentar un judici per molèsties públics contra Paul. Això va arribar després que Paul havia fet pública la seva adreça de casa, la multitud de fans que es reunien fora de la residència de Paul, i les queixes dels veïns sorolls.

Vida Personal[modifica]

El juliol del 2017, Paul i els seus col·laboradors van llogar per 17,000.000 de dòlars una mansió a veïnat de Beverly Grove de Los Angeles. A finals del 2017, Jake i els seus amics del grup Team 10, han comprat una mansió als afores de Los Angeles.

Premis i Reconeixaments[modifica]

Premis Any
Teen Choice Award per Choice Music Web Star 2017
Teen Choice Award per Choice YouTuber 2017
Radio Disney Music Award per Social Media Star 2017

Filmografia[modifica]

Series i programes de televisió[modifica]

Any Títol Paper Notes
2016-present Bizaardvark Dirk Personatge principal
2016 The Monroes Conrad Personatge secundari
2016 Walk the Prank Jake Paul Convidat especial
2017 The Price is Right Jake Paul Convidat especial

Pel·lícules[modifica]

Any Títol Paper
2015 Lyin' Ryan Tim
2016 Dance Camp Lance
Mono Dugan
Airplaine Mode Jake Paul

Discografia[modifica]

Cançons[modifica]

Any Títol
2015 "Shakey"

(amb Greg Cipes)

2017 "It's Everyday Bro"

(ft. Team 10)

"Ohio Fried Chicken"

(ft. Chance Sutton and Anthony Trujillo)

"Jerika"

(amb Erika Costell ft. Uncle Kade)

"That Ain't on the News"

Bibliografia[modifica]

  • Paul, Jake. You Gotta Want It (2016)

Altres/ Anècdotes[modifica]

Va obtenir el sobrenom de "One Take Jake" per la seva habilitat per gravar escenes difícils en només una presa. Va llançar la col·laboració de Team 10 amb altres estrelles de les xarxes socials per treballar de diverses maneres

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]